Cum poți proteja mediul în câțiva pași simpli. Cât de important este să cumperi miere naturală locală?

Vrei să știi cum poți proteja mediul în doar câțiva pași simpli? Află cât de important este să cumperi miere naturală locală atât pentru micii producători locali, cât și pentru mediul înconjurător.

Albinele sunt vitale pentru buna funcționare a sistemului natural. Datorită polenizării de care se ocupă aceste insecte minunate, se dezvoltă adecvat atât zonele naturale (păduri, pășuni), cât și zonele de culturi plantate de om.

Din păcate, numeroși producători și intermediari care susțin că vând miere naturală, nu fac decât să intervină chimic asupra acestui produs. 

Tocmai de aceea noi, apicultorii din zona județului Vaslui, am decis să ne unim într-o asociație, pentru a evita implicarea terților în procesul de vânzare și le oferim clienților adevăratele produse apicole naturale, în mod direct, pe site-ul Mieva.ro.

Cum poți proteja mediul cumpărând miere naturală locală?

Ecosistemul se bazează pe un echilibru natural tot mai fragil în ultimii ani. Intervenția umană, poluarea, dezvoltarea urbană, precum și utilizarea pesticidelor în culturile agricole, toate acestea afectează albinele. 

Ele sunt cele care ajută omenirea să supraviețuiască. Fără albine, ar fi afectat acest echilibru din natură, iar urmările ar putea fi devastatoare. Apicultorii care respectă mediul înconjurător așa cum o facem noi, cei din cooperativa „Mieva – miere naturală din Vaslui', sunt un real sprijin pentru ecosistem. 

Sistemul de producție al Mieva se bazează pe tradiția îmbinată cu tehnologia modernă, dar nu dăunează în niciun fel mediului și nici nu periclitează biodiversitatea din zonele de producție.

Atunci când alegi să cumperi miere naturală locală, această decizie are un impact atât din punctul de vedere al sănătății tale în calitate de consumator, cât și la nivel socio-economic. 

În acest mod încurajezi păstrarea tradiției apiculturii din județul Vaslui, conservarea mediului natural din zona respectivă și ne încurajezi și pe noi, micii antreprenori locali, să oferim mai departe niște produse de calitate, în timp ce întreținem sau chiar dezvoltăm zonele naturale, pentru a putea să ne desfășurăm munca pe mai departe.

În plus, pe măsură ce se dezvoltă stupinele, și agricultorii care se ocupă de plantarea rapiței sau a culturilor de floarea soarelui încep să înțeleagă tot mai importanța eliminării totale a pesticidelor. Acestea reprezintă inamicul numărul 1 pentru albine. 

Sarcina principală a noastră, a apicultorilor Mieva, este menținerea unor colonii de albine sănătoase, în timp ce minimizăm cât mai mult posibil influențele negative ale mediului înconjurător, fără ca activitatea noastră să afecteze în vreun fel natura, ba chiar dimpotrivă.

Apicultorii Mieva, aliații tăi în salvarea naturii

Avem grijă să le oferim sprijinul necesar acestor insecte miraculoase. Ne plasăm stupii în zone cât mai puțin afectate de poluare, ajutând astfel și la dezvoltarea culturilor din zonele respective prin procesul de polenizare. 

Mai mult decât atât, o parte dintre apicultorii Mieva chiar au plantat copaci, pentru a le putea asigura albinelor rezerva necesară de polen. Se regenerează natura din zonă, în timp ce se produce mierea naturală folosind metodele tradiționale, combinate cu tehnologiile moderne, pentru eficientizarea acestui proces.

În cazul în care bolile sau dăunătorii le afectează familiile de albine, noi, apicultorii din asociația „Mieva – miere naturală din Vaslui', folosim doar medicamente recomandate de Institutul Român de Apicultură. În acest fel nu este afectată în niciun fel calitatea finală a produselor apicole comercializate.Intră și tu acum pe Mieva.ro și alege produsele naturale, preparate local. Fă un pas important pentru sănătatea ta, dar și pentru sprijinirea unei tradiții cu o istorie veche în țara noastră. Hai să ducem mai departe tradiția și respectul pentru natură!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial