Cum poți împiedica declanșarea crizelor de astm? Cele 4 lucruri de care trebuie să te ferești

Persoanele care suferă de astm știu că trebuie să respecte câteva reguli simple pentru a împiedica declanșarea crizelor. Cu toate acestea, există 4 lucruri mai puțin cunoscute care pot agrava starea de sănătate a celor diagnosticați cu această afecțiune și pe care ar fi bine să le evite.

Fumul de țigară sau poluarea sunt doar doi factori care pot pune în pericol viața bolnavilor de astm. O medicație corespunzătoare poate preveni apariția crizelor, dar cu toate acestea, bolnavii trebuie să se ferească de câteva lucruri banale, dar care pot irita căile respiratorii.

Cum poți împiedica declanșarea crizelor de astm?

1. Lumânările parfumate

Miros frumos și ne ajută să creăm decoruri romantice, dar sunt un adevărat pericol pentru bolnavii de astm. Studiile au arătat că un număr mare de persoane diagnosticate cu această boală s-au confruntat cu probleme serioase de sănătate atunci când au inhalat mirosul acestora.

2. Furtunile

Poate părea ciudat, dar furtunile sunt un alt factor factor declanșator al crizelor de astm. Umiditatea și precipitațiile împrăștie polenul în atmosferă, iar acele particule mici pot fi inhalate cu ușurință, ajung în plămâni și pot irita căile respiratorii, potrivit thesun.co.uk. Astfel, cei care suferă de astm bronșic ar trebui să se adăpostească într-un spațiu închis în timpul furtunilor.

3.  Stresul

O mulțime de probleme de sănătate sunt puse pe seama stresului, iar crizele de astm nu fac excepție. Stresul, emoțiile puternice, frica sau furia pot declanșa crizele de astm pentru că influențează foarte mult modul în care respirăm.

4. Focul de tabără

O seară petrecută în compania prietenilor, într-un cadrul natural și în jurul focului de tabără pare un scenariu ideal, dar nu pentru bolnavii de astm. Fumul rezultat în urma arderii lemnelor le poate fi fatal celor care suferă de această afecțiune.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Alimentele pe care trebuie să le eviți dacă suferi de dermatită. Îți pot agrava starea de sănătate

Tratamente naturale pentru candidoza vaginală! Cum să te vindeci cu ingrediente pe care le ai în casă

Greșelile din alimentație care duc la apariția migrenelor. Ce alimente ar trebui să eviți?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului