Cum poți depista cu ajutorul telefonului dacă ai Covid-19? Rezultatele sunt uimitoare

Câțiva cercetători au dezvoltat o aplicație care poate detecta prezența Covid-19 din vocea noastră. Tehnologia bazată pe inteligență artificială este mai ușor de utilizat și mai precisă decât testele clasice.

Aplicația myCOPD le cere utilizatorilor să tușească, să respire adânc, apoi să citească o propoziție scurtă de trei ori. În cadrul testelor, aceasta a identificat corect cazurile pozitive în 89% din cazuri și cazurile negative în 83% din cazuri în mai puțin de un minut.

„Testele pot fi furnizate fără niciun cost și sunt simplu de interpretat. Acestea ar putea fi utilizate la punctele de intrare pentru evenimente mai mari, permițând o depistare rapidă”, a declarat cercetătorul Wafaa Aljbawi, de la Universitatea din Maastricht, Olanda, scrie The Sun.

Ea a spus că testele clasice au ratat 44 din 100 de cazuri pozitive, în timp ce aplicația ar rata doar 11. Dar aplicația ar putea diagnostica greșit 17 din 100 de persoane neinfectate, față de una din 100 în cazul testelor normale.

Covidul afectează de obicei tractul respirator superior și corzile vocale, ceea ce duce la modificări ale vocii unei persoane. Aplicația folosește date de la Universitatea Cambridge, care a colectat 893 de mostre audio de la 4.352 de participanți, inclusiv 308 pacienți cu Covid.

Studiul a folosit o tehnică de analiză a vocii, Mel Spectrogram.

Pentru a distinge vocile pacienților cu Covid-19 de cele ale celor care nu suferă de această boală, echipa a construit un sistem de inteligență artificială bazat pe rețele neuronale care imită modul în care funcționează creierul uman.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri