Cum poate o vacanță să te reapropie de partenerul tău

Cum poate o vacanță să te reapropie de partenerul tău

Există momente în cuplu când apar contraziceri, când ai impresia că nu te înțelege, când vă faceți reciproc reproșuri. Uneori, sunt doar mici momente care trec fără urmări grave asupra relației. Dar alteori aceste probleme apar des și produc tristețe de ambele părți. 

Unii oameni renunță la relație fără să încerce să o repare. Alții fac eforturi pentru remedierea problemelor, dar fără succes, iar o altă categorie duce la bun sfârșit cu brio planurile de salvare a relației. 

Dacă te încadrezi în categoria femeilor care încearcă mai întâi să repare înainte de a pune punct, ai putea să te gândești să încerci reapropierea de partenerul tău printr-o vacanță, pentru că, din mai multe motive, poate avea un rol important în viitorul vostru.

1. Veți lua decizii de comun acord și veți comunica

Dacă îi vei propune să mergeți într-o vacanță „de împăcare' și el va fi de acord, veți avea multe de stabilit împreună: destinația de vacanță, perioada în care veți pleca, în ce hotel sau pensiune vă veți caza, cu ce vă veți deplasa. 

Organizarea vacanței va fi un prilej bun pentru a comunica mai mult și pentru a vedea cum decurg negocierile atunci când relația dintre voi nu mai este atât de închegată ca mai demult. Aspectul economic este, de asemenea, un factor important, care, negestionat cum ar trebui, duce adesea la conflicte în cuplu. 

Dacă, de exemplu, te oferi să folosești cardul tău de vacanță pentru a beneficia de reduceri, interesează-te mai întâi care sunt unitățile unde acesta poate fi folosit, înainte de a decide exact unde vreți să plecați. Ar fi o risipă de timp care ar putea duce chiar la dezamăgire și indispoziție dacă ați hotărî să mergeți într-o locație unde acel card nu poate fi folosit. 

Faptul că veți stabili de comun acord detaliile de organizare vă va apropia și vă va oferi pretextul unei comunicări mai eficiente.

2. Veți petrece mai mult timp împreună

Unul dintre reproșurile care apar într-un cuplu este acela care face referire la timpul dedicat unul altuia. Cu ocazia unei vacanțe, poți recupera o parte din timpul pierdut pentru că, pe parcursul ei, veți fi neîncetat unul cu celălalt. Veți avea ocazia să vă spuneți lucruri care trebuiau de mult spuse, să purtați discuții serioase în timp ce luați cina sau să glumiți unul cu altul în timp ce vizitați obiective turistice. 

Acum, niciunul dintre voi nu va fi ocupat cu serviciul sau cu alte treburi și fiecare își poate concentra toată atenția asupra celuilalt. Dacă unul din voi a simțit că este neglijat sau, dimpotrivă, știe că l-a neglijat pe celălalt, vacanța este ideală pentru a putea repara această greșeală. Este important însă ca, dacă timpul petrecut în vacanță vă reapropie, să continuați în aceeași atmosferă și după finalul ei, nu să reveniți la vechile obiceiuri.

3. Fiecare își va da seama cât contează preferințele lui pentru celălalt 

Momentul deciziilor este acela în care fiecare își va exprima părerea și se poate întâmpla să aveți dorințe diferite în ceea ce privește locul de cazare, restaurantul unde veți cina sau primul obiectiv turistic vizitat. În aceste momente în care veți vrea lucruri diferite, unul va trebui să renunțe la ce își dorește pentru a-l putea mulțumi pe celălalt. Nu întotdeauna veți putea face lucrurile astfel încât să fiți amândoi mulțumiți, așa că veți realiza atât tu, cât și el cât de important este pentru celălalt ce își dorește fiecare.

Desigur, contează și importanța acestor preferințe și nu trebuie să vă măsurați orgoliul sau încăpățânarea cu acest prilej. Indiferent că e vorba despre o înghețată anume pentru tine sau despre o fotografie pe un anumit stadion pentru el, va conta atitudinea pe care fiecare o adoptă. Vacanța poate fi momentul decisiv pentru viitorul relației voastre, dacă veți profita de ea din toate punctele de vedere.

Material realizat cu sprijinul sodexo.ro

Sursă foto: https://unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Relatii