Cum poate fi influențată cariera copilului tău de numele pe care îl poartă

Cum poate fi influențată cariera copilului de numele pe care îl poartă

Cum poate fi influențată cariera copilului de numele pe care îl poartă

Prin numele pe care le aleg, părinții au capacitatea de a influența într-un mod radical viața copiilor. Astfel, acest lucru se dovedește a fi o sarcină foarte dificilă și care implică o mare responsabilitate.

Numele pe care îl primim la botez ne controlează întreaga viață și spune multe lucruri despre noi. Pe lângă aceste aspecte, cercetătorii sunt de părere că numele copilului poate influența viitoarea lui carieră.

Cum poate fi influențată cariera copilului de numele pe care îl poartă?

Studiile au arătat că angajatorii nu sunt tocmai încântați de numele ciudate, străine și că preferă numele tradiționale. Chiar dacă părinții își doresc un nume cât mai sofisticat pentru copilul lor, acesta poate să aibă efecte negative asupra carierei celor mici, odată ajunși la maturitate.

Sabrina Rogers-Anderson, autoarea unei cărți cu nume ciudate, a dezvăluit că foarte mulți angajatori se feresc să angajeze persoane cu nume mai puțin obișnuite, potrivit independent.co.uk. 

Specialiștii sunt de părere că părinții sunt tentați să aleagă nume cât mai ciudate pentru copiii lor, din dorința de a-i face pe aceștia să iasă cât mai mult în evidență și să se facă remarcați. Acest fenomen a luat amploare odată cu dezvoltarea rețelelor de socializare, acesta fiind locul în care oricine își dorește să impresioneze.

Chiar dacă numele sofisticate sunt la modă, cercetătorii consideră că părinții ar trebui să ia în considerare și numele simple, acestea fiind ușor de reținut.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Lista numelor românești care nu mai sunt la modă

Calendarul numelor populare

Ce nume să alegi pentru copilul tău în 2017

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse