Cum ne influențează mișcarea sentimentele și gândurile

Studii recente indică faptul că exercițiile fizice au o legătură mai puternică cu creierul decât își dau seama mulți dintre noi. Sentimentele noastre pot fi în strânsă legătură cu exercițiile fizice.

Ca specie, am dezvoltat cu măiestrie metode de a ne hrăni, de a lucra, de a ne distra și chiar de a găsi pereche cu puțin efort fizic.

Suntem inteligenți și adaptabili, dar căile noastre sedentare sunt costisitoare atât pentru mintea, cât și pentru corpul nostru. Inactivitatea fizică a fost legată de probleme de sănătate mintală și fizică. Și totuși, activitatea fizică ne aduce beneficii asupra corpului și a minții.

Cum ne influențează mișcarea sentimentele și gândurile

Mișcarea ne poate spori imaginea de sine. Mușchii și articulațiile noastre au receptori senzoriali care ne alertează creierul atunci când ne mișcăm. Când ne întindem membrele, creierul ne percepe ca fiind grațios. Și dacă ridicăm o greutate, detectează contracțiile musculare și crede că suntem puternici.

Astfel, mișcarea oferă creierului nostru șansa de a forma afirmații pozitive despre cât de energici, sănătoși și capabili suntem.

Memoria. Cercetările spun că activitatea fizică previne leziunile în anumite regiuni ale creierului asociate cu memoria. De exemplu, atunci când mutăm o proteină, ceva vital este eliberat în fluxul sanguin: factorul neurotrofic derivat din creier. Ajută creierul să se schimbe și să se adapteze după experiență, să dezvolte noi neuroni și să păstreze amintirile pentru o lungă perioadă de timp.

Abilitățile sociale sunt stimulate de exerciții „intense'. Chiar dacă stimularea stării de spirit induse de exerciții fizice este descrisă în mod explicit ca fiind un plus pentru alergător, ele însoțesc orice activitate fizică. Substanțele chimice biologice endocannabinoizii (pe care canabisul le imită) și dopamina ne stimulează sentimentul de fericire și ne ajută să ne conectăm cu ceilalți.

Sistemul endocannabinoid (ECS) este un sistem complex de semnalizare celulară identificat la începutul anilor 1990 de către cercetătorii care explorează THC, un canabinoid bine-cunoscut. Canabinoizii sunt compuși găsiți în canabis. Acesta joacă un rol în reglarea unei game de funcții și procese, inclusiv dormitul, starea de spirit, apetitul, memoria, reproducerea și fertilitatea.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate