Părul şi ploaia, o relaţie imposibilă?

În zilele ploioase, una dintre victimele sigure este părul. Dacă nu ai timp suficient la dispoziţie pentru a-l proteja, umiditatea şi murdăria îţi vor transforma coafura într-un dezastru. Află ce poţi face rapid şi eficient!

Există câteva soluţii la care poţi apela în astfel de situaţii, astfel încât părul şi ploaia să fie, totuşi, într-o relaţie ceva mai bună. De la spălat mai des, până la folosirea unor produse speciale, variantele pe care le ai la dispoziţie te vor ajuta să fii cel puţin nemulţumită de felul în care se prezintă coafura.

1. Spală-l mai des

Ploaia face echipă bună cu murdăria. Prin urmare, în zilele ploioase, spală părul mai des, pentru a îndepărta particulele de praf din picăturile de ploaie. Acestea îţi îngreunează părul şi, alături de apă, îi afectează volumul. De asta, după o ploaie puternică, părul este lipsit de volum şi fără strălucire. Aplică o cantitate mică de balsam, care să netezească firele rebele, apoi usucă părul foarte bine, astfel încât să nu mai existe umezeală suplimentară.

2. Prinde-l

Ca să nu te mai preocupe atât de mult aspectul părului, prinde-l. Însă nu într-o coadă strânsă la spate, pentru că toate firile mici, aflate în creştere, vor ieşi la suprafaţă. Renunţă la rigiditate în favoarea unor coafuri lejere, aparent dezorganizate. Împletiturile (nu foarte strânse nici ele) sunt o altă soluţie în zilele ploioase. Bineînţeles, dacă ţi se potriveşte acest stil.

3. Pelerină sau umbrelă?

Din punct de vedere financiar, umbrela este varianta la îndemână. Pentru mai multă mobilitate, poţi apela şi la varianta unei pelerine de ploaie de calitate. Aceasta trebuie să aibă însă gluga mai largă, astfel încât să nu preseze părul.

4. Produse de styling

Există produse de styling create special pentru astfel de zile. Sunt aşa-numitele produse anti-frizz, care ajută părul să facă mai bine faţă efectelor ploii şi umezelii. Acestea sunt recomandate în mod special persoanelor cu părul ondulat. Acest tip de păr este cel mai sensibil în relaţie cu ploaia.

Foto: Shutterstock

Vezi şi:

Cu ce soluţie naturală poţi înlocui fixativul?

Cum dai mai mult volum părului?

Coafură elegantă în trei paşi

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete