Cum intri într-o nouă relație după divorț?

După stresul provocat de un divorț, poate fi dificil să te gândești din nou la întâlniri. Fiecare are propriul calendar pentru momentul în care ar putea dori să iasă în lume. Potrivit specialiștilor nu durata de timp este importantă, ci ceea ce se face în această perioadă.

Mai mult decât atât, este necesar ca persoana divorțată să își ia timp pentru a reflecta asupra propriei persoane, să se vindece și să își dea seama ce poate face pentru a fi mai bine în noua relație.

O nouă relație după divorț?

Chiar dacă știi că mariajul tău s-a terminat cu adevărat, trebuie să-ți acorzi ceva timp și spațiu.

„Deși nu există un interval de timp magic în care cineva este pregătit să se întâlnească cu cineva, de obicei recomand să aștepte aproximativ un an”, spune specialistul Christina Jones, potrivit Good HouseKeeping.

„Despărțirea sau divorțul este o perioadă emoțională epuizantă. Deși ar putea fi tentant să îți lingi rănile cu atenția pozitivă din partea altcuiva, această distragere a atenției te poate inhiba, de fapt, de la munca de vindecare care este necesară pentru a merge mai departe într-un mod sănătos cu cineva în viitor.”

Pune-ți întrebarea „de ce vreau o nouă relație?'

„Dacă de ce este de a evita sentimentele dureroase, cum ar fi durerea, furia sau singurătatea, atunci poate fi util să vă luați ceva timp pentru a vă vindeca înainte de a sări înapoi în întâlniri”, spune și Jaclyn Friedenthal, Psy.D., de la Thrive Psychology Group.

„Dacă de ce este pentru că ți-ai luat timp să te vindecați, acum dorești să te întâlnești mai mult decât simți că ai nevoie să te întâlnești și ești dispus să simți toate emoțiile implicate în a te întâlni din nou, atunci este un semn bun că ești pregătit. Întâlnirile necesită o anumită cantitate de vulnerabilitate, toleranță față de incertitudine și dorința de a simți o serie de emoții în speranța de a stabili noi conexiuni și relații pozitive.”

Stabilește așteptări rezonabile. Nu începe o nouă relație gândindu-te la căsătorie. De asemenea, nu compara o nouă persoană cu fostul soț. O nouă relație după divorț poate fi de durată, mai ales dacă s-au învățat lucruri noi despre propria persoană și despre rolul pe care l-a avut în încheierea căsniciei sale.

Fii sincer în legătură cu trecutul tău. Nu te minți în legătură cu tine, cu viața ta sau cu interesele tale (sau cu copiii!) într-un profil online sau în persoană. În cele din urmă, adevărul va ieși la iveală și nu vrei să-ți fi irosit timpul sau eforturile. Dar, cel mai important, vrei să găsești pe cineva care îți împărtășește valorile și care te va plăcea pentru ceea ce ești.

Află care sunt prioritățile tale. Află ce cauți la un partener. Care sunt lucrurile care nu îți convin? Care sunt valorile pe care le cauți cel mai mult? Dacă îți dai seama mai întâi de acest lucru, vei evita să pierzi timpul cu cineva care nu va fi un partener potrivit pe termen lung.

Apoi, atunci când vine momentul, acționează ușor cu copiii. Asigură-i că sunt pe primul loc în inima ta. „Vorbește cu copiii tăi despre sentimentele lor. Spune-le că este în regulă să fie supărați, nervoși sau triști în legătură cu noua voastră relație. Încurajează-i să pună întrebări și să-și exprime îngrijorările”, mai adaugă specialiștii, potrivit sursei anterior citată.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii