Cum funcționează imprimanta 3D cu rășină

Imprimarea 3D nu mai este un subiect al viitorului, ci unul al prezentului. Numeroase firme apelează la beneficiile unei imprimante 3D datorită avantajelor pe care le aduc acestea în cadrul dezvoltării businessului. Mai mult, imprimantele 3D devin din ce în ce mai „versatile, putând fi folosite pentru o gamă extinsă de produse, cât și în locuri cu spații variate: de la hale industriale și până la biroul din apartamentul tău; printre cele mai populare tehnologii este cea care utilizează drept material rășina. 

Dacă te-ai decis să creezi chiar la tine în locuință obiecte imprimate 3D sau vrei să-ți dezvolți businessul, orientează-te către o imprimantă 3D cu rășină de la 3dinbox.ro. Descoperă totodată din articolul prezent cum funcționează aceasta, avantajele sale și care sunt domeniile în care excelează!

Cum funcționează o imprimantă 3D cu rășină?

Tehnologia SLA (Stereolitografie) este cel mai utilizat proces de imprimare 3D pe bază de rășini. Obiectul creat prin aceasta se realizează strat cu strat folosind un fascicul cu laser UV. Produsul final de calitate se datorează rășinii lichide care este solidificată în procesul de fotopolimerizare, componenta devenind deci solidă. 

Pe scurt, modelul virtual este transmis către dispozitiv, iar aici laserul UV materializează strat peste strat obiectul dorit prin întărirea rășinii. Când un strat este gata, platforma de lucru se deplasează automat către un nivel superior pentru a continua procesul până la finalizarea piesei.

Care sunt avantajele imprimantei 3D cu rășină?

  • Viteza. Imprimantele 3D cu rășină sunt rapide, realizând într-un scurt timp unele dintre cele mai populare obiecte pe care le poți folosi în scop propriu sau pentru comercializare.
  • „Versatilitate cromatică. Un alt avantaj pe care-l aduc imprimantele 3D cu rășină ține de paleta cromatică în care vrei să realizezi obiectul. Datorită materialului utilizat, poți obține culori deosebite, însă, la final, va trebui vopsit manual: în cazul în care obiectul necesită detalii cromatice.
  • Calitate și precizie. Imprimantele 3D care utilizează rășina drept material sunt folosite în special pentru obiectele care necesită precizie sau care sunt bogate în detalii. 
  • Finisarea suprafeței. Spre deosebire de tehnologiile care folosesc alte tipuri de materiale, la acest model de imprimantă te bucuri de o finisare de calitate a suprafeței fără a fi nevoit să îndepărtezi prin șlefuire sau tăiere marginile obiectului imprimat. Articolele materializate 3D vor avea nevoie deci de o minimă postprocesare.
  • Costuri atractive. Atât imprimanta în sine, cât și materialele utilizate sunt găsite pe piață la prețuri atractive; de aceea, sunt potrivite oricărui buzunar, iar în cazul în care vrei să vinzi obiectele materializate, cu siguranță, vei avea profit!

Alegerea rășinii potrivite

La rândul său, rășina trebuie aleasă în funcție de obiectele pe care vrei să le printezi. De exemplu, rezistența la tracțiune este o caracteristică esențială atunci când ai nevoie de un model 3D durabil, însă aceasta poate duce la un rezultat mai rigid. Pe de altă parte, rășina ar putea fi mai maleabilă, oferind deci elasticitate obiectului 3D finit.

Alte trăsături care nu trebuie trecute cu vederea țin de calitatea obiectului final: finețea/asprimea articolului, absorbția sau rezistența față de apă și alte lichide, cât și transparența obiectului imprimat 3D. Unele materiale pot avea nuanțe transparente, pe când altele vor fi opace, iar acest lucru ține de tipul de rășină aplicat. 

După cum ai observat, datorită unei imprimante 3D cu rășină, poți extinde creativitatea sau businessul tău numaidecât. Mai mult, te vei bucura de un mod contemporan, digital și eficient prin care să transformi modelele virtuale și ideile tale în obiecte tridimensionale, lucrate în detaliu și cu forme complexe!

Sursă foto: www.freepik.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial