Cum faci cea mai aromată dulceață de soc? Este un deliciu culinar!

dulceață de soc

Este delicioasă, nu conține conservanți și trebuie să o pregătești în această perioadă a anului. Ținând cont de câteva secrete poți obține cea mai aromată dulceață de soc și nu exagerăm deloc atunci când spunem că este un deliciu culinar.

Ca textură seamănă foarte mult cu dulceața de afine, însă gustul este complet diferit și cu siguranță te va cuceri pe loc. Mai mult decât atât, această dulceață este gata imediat și poate fi folosită atât în prepararea deserturilor, în special pentru a da un plus de gust papanașilor sau clătitelor, dar și la micul dejun, pe o felie crocantă de pâine prăjită. Iată cum trebuie să procedezi pentru a obține delicioasa dulceață de soc.

Cum faci cea mai aromată dulceață de soc? Este un deliciu culinar!

Pentru a obține o dulceață de soc gustoasă și aromată ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 1 kilogram de fructe de soc
  • 700 grame de zahăr
  • zeamă de lămâie
  • 60 ml apă
  • vanilie

Mod de preparare:

Înainte de a prepara dulceața de soc trebuie să desprinzi cu atenție fructele de pe ciorchine, iar cel mai ușor poți face acest lucru cu ajutorul unei furculițe. Următorul pas constă în spălarea fructelor cu mare atenție, astfel încât să îndepărtezi orice urmă de frunză, după care trebuie să le lași la scurs într-o sită.

Cât timp fructele stau la scurs te poți ocupa de prepararea siropului. Pune pe foc o oală și adaugă apa, zahărul, vanilia și zeama de lămâie. Amestecă în mod constant, până când totul capătă consistența unui sirop. Adaugă apoi fructele de soc, amestecă bine și lasă dulceața să fiarbă între 45 de minute și o oră, având grijă să îndepărtezi spuma. Dacă vrei să verifici consistența acesteia poți face testul farfuriei. Pune în congelator o farfurie, iar după ce aceasta s-a răcit, scoate-o și pune în mijlocul ei o lingură de dulceață. Făcând acest lucru, dulceața se va răci imediat, iar tu îți vei da seama de consistența acesteia pe loc.

În cazul în care ai mai mult timp la dispoziție, poți alege să pui într-un vas fructele de soc, să adaugi zahărul, să le lași așa peste noapte și abia a doua zi să le fierbi alături de celelalte ingrediente.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Curcan cu garnitură de pere

Un mic dejun ideal: chec cu banane. Iată rețeta în exclusivitate

Ardei umpluți cu ton. UN DELICIU!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar