Cum faci casa sa arate ca noua

Cum faci casa sa arate ca noua
Uncategorized

Locuinta ta ar necesita o renovare, reparatii sau cel putin un zugravit. Ceva timp ai avea, in concediu, insa nu iti ajung banii. Institutiile de creditare ofera acum imprumuturi pentru astfel de lucrari.

DOMENIA CREDIT
Tip de credit – Firma ofera un credit special pentru executarea unor astfel de lucrari. Poti accesa creditul mentionat si daca ai construit o casa si nu ai terminat-o (in cazul in care ai intabularea facuta, cu proces-verbal de receptie finala, costul creditului va fi mai mic).
Termen si conditii – Pe 15 ani, in maxim trei transe, avans zero. Ca sa obtii creditul, trebuie sa fii proprietarul sau coproprietarul imobilului, care trebuie sa fie liber de orice fel de sarcini.
Valoare credit – Pana la 300.000 USD/200.000 euro (suma imprumutata nu va depasi 75% din valoarea de evaluare a imobilului, apartamentului, constructiei si a terenului).
Rata dobanda – LIBOR/EURIBOR (dobanda de referinta de pe piata interbancara londoneza la USD, respectiv, europeana, la euro) la sase luni, plus o marja minima de 6,75%; dobanda se ajusteaza semestrial.
Comisioane – 1,9% din valoarea creditului la acordare, pentru o valoare a creditului de minim 10.000 USD/euro, sau 2,9%, pentru o valoare de maxim 9.999 USD/euro (dar minim 150 USD/euro), 80 lei noi, care se platesc la depunerea cererii, si 100 USD/euro, la acordarea fiecarei transe subsecvente primei transe.
Garantii – Imobilul care face obiectul renovarii sau lucrarilor de finisaj (trebuie sa fie intabulat in Cartea Funciara).
Cum sunt ratele – Acestea vor fi egale (un plan de rambursare cu rate descrescatoare i-ar departaja foarte greu pe solicitantii de credit, intrucat primele rate ar fi foarte mari) si se platesc doar la capitalul tras.
Rambursare anticipata – Pentru platile in avans, Domenia Credit percepe 2,5% din capitalul rambursat anticipat.
Dobanda penalizatoare – Daca intarzii plata cu cinci zile, dobanda contractata se majoreaza cu 3% (daca ai depasit cele cinci zile de gratie, vei plati retroactiv si pentru acestea).
Alte conditii – Fiecare transa de bani subsecventa primei transe se va acorda numai dupa verificarea in teren, de catre reprezentantul sau evaluatorul agreat de Domenia Credit, a respectarii destinatiei transei anterioare; se va percepe comision de neutilizare de 0,5% pe perioada nefolosirii transei/transelor subsecvente primei transe, care se va calcula la capitalul aprobat si neutilizat, dar valoarea acestuia e modica (20 de euro pentru o valoare neutilizata de 50.000 euro). Detalii despre oferta Domenia Credit la www.domenia.ro, la e-mail: [email protected] sau la telefon 021/222.85.88.

De ce este avantajos un astfel de credit

FINANSBANK
Ai de optat intre (1) creditul de nevoi personale si (2) creditul ipotecar pentru renovare.

1. Credit de nevoi personale
Tip de credit – Creditul de nevoi personale InstantFinans – fara girant si fara ipoteca
Termen si conditii – Pe cinci ani; trebuie sa fii cetatean roman cu domiciliul in Romania, sa ai o vechime minima la actualul loc de munca de trei luni, sa fii angajat pe o perioada nedeterminata sau determinata, dar care sa acopere perioada creditului, si sa obtii un venit minim necesar de 300 lei.
Valoare credit – Maxim 10. 000 euro
Rata dobanda – 11,9% (lei) si 12,5% (euro)
Comisioane – Daca contractezi creditul pentru 6-36 de luni, achiti un comision de analiza si acordare de 3%, platibil o data (poate fi retinut din suma solicitata) si un comision anual de management si risc (1%), calculat la soldul creditului; daca perioada e de 37-60 de luni, comisionul de analiza si acordare este de 4%, iar cel de management si risc – de1,5%.
Cum sunt ratele – Egale; de pilda, pentru un credit de 10.000 euro (acordat in lei), in aceasta varianta, pe o perioada de cinci ani, rata lunara ar fi de 778 lei, fiind necesar un venit minim de 2.600 lei.
Daca ai nevoie de o suma mai mare, poti accesa creditul de nevoi personale InstantFinans Plus – cu girant. Suma maxima imprumutata este de 20.000 euro, iar perioada de acordare e de sapte ani. Pentru o suma semnificativa, dar nu mai mult de 150.000 de euro, returnabili in 15 ani, ai la dispozitie creditul de nevoi personale InstantFinans Extra – cu ipoteca. Poti apela la acest tip de credit si daca nu te califici pentru primele doua variante. Astfel, pentru un credit de 10.000 euro, in aceasta varianta, pe o perioada de 15 ani, rata lunara este de 419 lei, fiind necesar un venit minim de 1.400 lei. In acest caz, ipoteca trebuie sa acopere valoarea creditului in proportie de 120%, trebuie sa asiguri imobilul ipotecat si sa prezinti pentru el actul de proprietate, cadastrul, intabularea si alte acte.
Garantii si asigurari – Pentru toate creditele de nevoi personale se incheie o polita de viata.
Ce acte sa contina dosarul – Daca obtii venituri din salarii, trebuie sa prezinti copie dupa actul de identitate, adeverinta de salariu, copie dupa cartea de munca/contractul individual de munca.
Avantaje

RAIFFEISEN BANK
Pentru un imprumut de pana la 10.000 de euro poti sa alegi Flexicredit (1), iar daca vrei mai mult, ai la dispozitie Flexicredit Plus (2).

1. Flexicredit
Tip de credit – Flexicredit (nevoi personale nenominalizate)
Termen si conditii – Pe cel mult sase ani
Valoare credit – Maxim 10.000 euro
Rata dobanda – 11,9%, variabila (credite in euro), 17,5% fixa (lei), 15,9%, fixa, cu asigurare (lei), 18,9% variabila (lei)
Cum sunt ratele – Lunare, fixe
Rambursare anticipata – 3% comision
Ce acte sa contina dosarul – Copie dupa BI sau Cl, adeverinta de salariu, o factura de utilitati.
Avantaje

ABN AMRO
Tip de credit – Credit de nevoi personale nenominalizate
Termen si conditii – Pe 6-72 luni; poti lua toti banii o data.
Valoare credit – De la 500 pana la 20.000 euro, individual si/sau familie ori echivalentul in lei
Rata dobanda – 11,95% (credit in euro) si 13.95% (lei)
Ce acte sa contina dosarul – Cerere de credit, acordul Centralei Riscurilor Bancare si al Biroului de Credit, copie dupa actul de identitate, adeverinta de salariu, copie dupa cartea de munca sau contractul de munca; analiza dosarului dureaza intre una si trei zile.
Rambursare anticipata – 3% din ce ai rambursat in avans.
Alte conditii – Se solicita asigurare in caz de deces ori de pierdere a locului de munca; prima de asigurare este de 0,02% lunar, procent aplicat la soldul creditului.
Avantaje

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din