Cum faci cafeaua ca un barista. Iată trucurile lor secrete!

Mulți ne-am promis că, după ce trece nenorocirea, ne vom întâlni cu prietenii în oraș, la o cafea. Că tare dor ne este de socializare… Însă până atunci mai e. Dar dacă îți este așa poftă de licoarea parfumată, fii propriul barista și prepară acasă cafele delicioase.

Espresso, latte, frappe. Micile bucurii ale dimineții. De fapt ale oricărui moment din zi. Crezi că mai mult decât să faci o cafea la filtru sau ibric nu ești în stare? Ia încearcă! E aproape ca atunci când gătești. Adică îți trebuie ingredientele, rețeta și… răbdarea. Încinge ibricul!

Orice cafea bună începe de la o cafea bună. Din boabe robuste, de calitate, bine prăjite și râșnite. Dacă ai un espressor, lucrurile sunt simple pentru că probabil știi ce ai de făcut. Dacă nu ai, poți folosi filtrul sau ibricul. Un espresso este, în fond, o cafea concentrată, intensă, uleioasă. Pentru un espresso dublu vei folosi 14 grame de cafea la 60 ml de apă.

Cum faci cafeaua ca un barista. Iată trucurile lor secrete! Spuma de lapte, la… borcan

Baza pentru multe sortimente de cafea este espresso. De la acesta, prin adăugarea de lapte în diferite cantități, zahăr și/sau mirodenii, vei obține adevărate delicii.

Pentru a obține o spumă delicioasă de lapte, îți dezvăluim un truc. Nu ai nevoie de cine știe ce ustensile sofisticate. Nici măcar de un shaker. Este de ajuns dacă ai un borcan prevăzut cu un capac etanș. Pune într-un borcănel – mai puțin de jumătate din capacitatea lui –  lapte degresat sau cu un conținut de cel mult 2% grăsime. Adaugă un vârf de linguriță de zahăr. Nu este obligatoriu, dar va ajuta laptele să facă un volum mai mare de spumă. Înfiletează bine capacul și agită energic timp de jumătate de minut.

Pentru a stabiliza spuma și a împiedica să se prăbușească înapoi în lichid, îndepărtează capacul și lasă borcanul în cuptorul cu microunde timp de treizeci de secunde. Căldura acționează ca un stabilizator pentru spumă. Toarnă spuma de lapte în cafea după pofta inimii. Dacă te simți în stare și ai o cană „cu cioc' poți încerca să desenezi chiar și inimi din spumă, în ceașca de cafea.

Cafea aromată

După ce ai învățat să faci și espresso, și spumă de lapte, ai liber la creativitate. Poți prepara cafele aromate, folosind diverse esențe: vanilie, migdale, alune, mentă sau nucă de cocos. Sau poți face o cafea în stil turcesc, aromata cu cardamon. Amatoare de frappe? Se rezolvă cu ness, gheață, un blender și un „moț' de frișcă.

Foto: 123rf

Citeste și:

10 activități pentru tine și copilul tău în carantină

Tradiții și curiozități despre Sărbătoarea Paștelui

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar