Cum atragi norocul în casa ta: plante aducătoare de noroc

Ca să atragi norocul în casă trebuie să ții cont de câteva reguli: lasă la uță problemele de la serviciu și neînțelegerile cu oamenii care nu contează în viața ta. Gândește-te că intri în propria locuință ca într-un templu, cu respect și inima deschisă. Deschide mereu ferestrele ca să intre aer curat și să iasă energiile negative și pune în locurile care îți plac cel mai mult anumite plante. Iată care:

Există anumite plante pe care este bine ca fiecare dintre noi să le aibă în casă, și plante despre care se crede că ar aduce ghinion, pe care ar trebui să le evităm. În cele ce urmează ne vom opri asupra celor din prima categorie, despre care există credința că ar aduce prosperitate, fericire, înțelepciune și energie pozitivă.

plante aducatoare de noroc

Cum atragi norocul în casă: iată top 4 plante aducătoare de noroc care ar trebui să existe și în casa ta.

Bambusul

Această plantă pe care-o cunoaștem cu toți are o tijă lungă cu câteva frunze lanceolate verzi sau pestrițe. La unele soiuri, tijele sunt împletite, răsucite în spirală sau dispuse în piramidă.

Rădăcinile bambusului trebuie să stea în apă, planta fiind susținută în vas de pietre decorative. El poate fi păstrat în apă ani întregi, dar poate fi transplantat și în pământ și păstrat în ghiveci. Înntrucât iubește umiditatea, bambusului din ghiveci va trebui să-i menții pământul mereu umed. În plus, întrucât este sensibil la substanțele existente în apă, ideal ar fi să filtrezi apa cu care-l uzi.

De altfel, bambusul nu este o plantă greu de întreținut: îl poți plasa în spații iluminate mediu spre slab, la temperaturi normale de interior. Când se înalță prea mult, va trebui să-i tai vârful.

Castanul australian

Este o plantă mai puțin cunoscută, dar frumoasă, ușor de întreținut și, bineînțeles, aducătoare de noroc. Se mai numește arbore de fasole' datorită asemănării fructelor sale cu păstăile de fasole. Frunzele sunt lucioase, penate și au 5-7 foliole ascuțite. Cu timpul, frunzele se alungesc și formează până la 15 foliole.

În interior, poate ajunge până la 2 m înălțime. Pentru a-i controla creșterea, este necesar să-i tai vârfurile. Este iubitor de lumină și apă. Nu trebuie însă ținut în bătaia direct a soarelui, iar udarea se face regulat, cam la o săptămână, de preferat cu apă filtrată.

Arborele banilor

Este una dintre cele mai frumoase și mai delicate plante aducătoare de noroc. Frunzele arborelui sunt palmate și au cinci foliole lucioase. Adepții Feng-shui sunt de părere că cele cinci foliole nu sunt altceva decât simbolurile celor cinci elemente fundamentale. Adesea, tulpinile plantei sunt împletite. Ca plantă de interior, atinge cel mult înălțimea unui copăcel.

Plasează-l într-un spațiu slab iluminat și udă-l regulat și din abundență. Pentru a se dezvolta frumos, o data pe săptămână îi poți pulveriza pe frunze apă călduță.

Planta-șarpe

Poate că nu te atrage neapărat prin denumire ei populară, însă cu siguranță te vor atrage aspectul ei și faptul că este benefică locuinței. Planta își trage numele de la aspectul frunzelor, lungi, ascuțite, cărnoase și cu striații, care inevitabil te duc cu gândul la pielea șarpelui. Acestea sunt dispuse în evantai.

Este o plantă foarte tolerantă, adaptându-se tuturor condițiilor de mediu. Poate fi ținută atât în interior, cât și în bătaia directă a soarelui, iar udarea se face abia după ce solul s-a uscat complet.

Ai acasă vreuna dintre aceste plante aducătoare de noroc? Mai cunoști și alte astfel de plante?

Când pică PAȘTELE în 2023

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse