Cum arată casa ecologică ce te ferește de dezastrele naturale?

Cum arată casa ecologică ce te ferește de dezastrele naturale?

Această casă unică în formă de dom vine cu propriul său adăpost pentru dezastrele naturale. Domul eco, situat în Brainerd, Minnesota, SUA, a fost proiectat de eco-antreprenorul David Winkelman. Acesta a cheltuit 1.750.000 dolari pentru a crea o casă ecologică.

Casa a câștigat un premiu Green Building de la statul Minnesota în 1999. Proprietarul său, David Winkelman, fondatorul Water Foundation, nu locuia în casă, în schimb, a folosit-o pentru a găzdui numeroase evenimente despre tehnologii inovatoare.

Casa a fost finalizată în 1999 și vândută actualilor proprietari în 2012. Domul este o casă dublă, ceea ce înseamnă că există două cupole conectate între ele care alcătuiesc proprietatea. Proprietatea de aproximativ 790 de metri pătrați cuprinde cinci dormitoare, două băi, o sală de duș, chicinetă, salon / cameră de lucru, studio / cameră de control, studio / cabină de sunet și seif.

Mai mult de atât, aceasta include un adăpost pentru dezastre naturale, construit din beton și oțel, o seră și un șopron. Actualii proprietari Kalin Kounev și Vessela Kounev au cumpărat proprietatea pentru a o folosi în vacanță.

Cupola geodezică este realizată din membrane structurale în formă de triunghi, făcând cupola cea mai puternică structură de susținere care poate fi realizată. Proprietatea ecologică folosește tehnologie ecologică, cum ar fi turbine eoliene și panouri solare, pentru a crea o casă cu energie eficientă, fără deșeuri, fără combustibil, fără poluare.

De asemenea, proprietatea are toalete de compostare care folosesc deșeuri pentru a crea murdărie neagră utilizabilă. Cuplul vinde proprietatea ecologică excepțională și cere pe ea suma de 449.000 dolari.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro