Cum aranjezi o masă festivă pentru familie și prieteni

În fiecare zi suntem sufocați de sute și mii de opțiuni din care putem alege, iar această regulă se aplică și atunci când vine vorba despre designul interior. Și în acest haos nu e de mirare că, treptat, începem să ne dorim mai multă ordine, să căutăm să facem mai mult folosind mai puțin, să economisim timp și energie și, în cele din urmă, să ne simplificăm viața. Vrei mai mult? Poți cu puțin!

În prezent, our modern heroes sunt oamenii care acum reușesc să creeze lucruri extraordinare, cu un impact uriaș pentru comunitatea lor, utilizând cât mai puține resurse. Și această regulă se aplică asupra oricărui domeniu, fie că vorbim despre cooking, fashion, beauty sau design.

Și cum știm că se apropie o perioadă încărcată, cu multe reuniuni cu prietenii – care ați ghicit, implică și mici planuri de organizare – astăzi vă propunem să descoperiți cum puteți aplica principiul „Less Is More atunci când vine vorba de decorarea unei mese festive.

#1 Folosește o paletă restrânsă de culori.

Chiar dacă ești tentat să folosești roșu, galben, verde, mov și alte zeci de culori, cel mai bine e să nu încarci masa din punct de vedere cromatic. Folosește nuanțe deschise (tonuri calde, pasteluri) și, în cazul în care simți nevoia unui accent de culoare, alege un detaliu care să iasă în evidență – tacâmuri, vaze sau poate chiar șervețele mai colorate.

#2 Ai grijă la texturi, forme și materiale.

De exemplu, nu combina farfuriile cu textură mată și farfuriile cu textură lucioasă – de regulă, cele mate arată sofisticat și se potrivesc la evenimentele ceva mai formale. Joacă-te cu materialele și texturile (lemn și sticlă, un alt exemplu) doar în măsura în care decorul final nu este unul haotic. Și, cel mai important, încearcă să ai o coerență a stilului folosit: dacă mergi pe unul minimalist, nu încărca masa cu tot felul de elemente de care nu ai nevoie (prea multe sfeșnice, tot soiul de obiecte decorative etc).

#3 Profită de natură.

Nu te limita doar la decorul mesei festive, încearcă să amenajezi integral spațiul în care îți vei aduna prietenii. Așează masa în apropierea ferestrelor pentru a lăsa lumina naturală să pătrundă cât mai bine, folosește-te de tot ce îți oferă natura pentru a crea un fundal cozy & friendly (coșuri cu fructe de sezon, conuri de brad, vaze sau ghivece cu flori), integrează chiar și câteva tablouri minimaliste (și nu, nu e nevoie să le agăți de perete, le poți așeza și pe podea) dacă ești o fire artistică: important este ca spațiul respectiv să te reprezinte cât mai bine, să fie un loc în care tu și gașca ta să vă simțiți excelent!

Așa că da, acest „Less Is More nu doar că îți face viața mai frumoasă, dar ți-o și simplifică. Elis Popescu, fondatorul Designist.ro, a acceptat provocarea Pur și îți arată în clipul de mai jos că poți obține mai mult cu mai puțin atunci când decorezi o masă. Intră pe www.noulpur.ro și află mai multe tips & tricks în materie de design, dar și mai multe sfaturi despre cum sa faci mai mult cu puțin de la cei mai buni specialiști în diferite domenii.

Așadar, accepți și tu provocarea inspirată de Pur Power Double Decruster de a face mai mult cu puțin? Cu o formulă inovatoare, acesta curăță mii de vase folosind o cantitate foarte mică de produs. E chiar foarte simplu!

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco