Cum a ajuns românca Mița Bricard muza lui Christian Dior

Cum a ajuns românca Mița Bricard muza lui Christian Dior

În anii 50 o româncă ajunsă la Paris umplea saloanele pariziene cu bârfe, intrigi și povești de amor. Se spunea despre ea că nu poartă lenjerie intimă și că eșarfa pe care o înfășura în jurul încheieturii mâinii nu era doar un capriciu vestimentar, ci, în realitate, ea ascundea semnele unei clipe de disperare pentru o mare iubire. Biografia ei este și astăzi învăluită în mister.

Un parfum lansat în 2010 de casa Dior îi poartă numele

Ziarele pariziene ale vremii relatau pe larg ținutele ei extravagante. Nu lipseau printul de leopard, perlele de la gât care se desfășurau pe un bust dezgolit cu generozitate și mult curaj, turbanele de catifea și voaleta plină de senzualitate.

Se numea Mița Bricard, rămasă pentru posteritate cu numele de Mitzah, datorită parfumului pe care casa Dior l-a lansat în 2010 în cinstea ei. Celebrul parfum te învăluie puternic în arome de scorțișoară și ambră.

Mița Bricard, nașa celui mai renumit parfum

Categoric, nu a fost o simplă muză pentru marele designer. Ea a fost cea care a pus numele celui mai renumit parfum Dior din lume, Miss Dior, printr-o fericită întâmplare. Aflându-se împreună cu Christian în biroul acestuia în timpul unei discuții despre noua colecție de pălării pe care urmau s-o lanseze, pe ușă a intrat sora designerului. Replica spontană a Miței a fost: Ah, uite! A venit Miss Dior! Și de aici totul a devenit istorie…

Mița Bricard nu era deloc o simplă imagine decorativă, nonconformistă și fascinantă. Gurile rele spun despre ea că a ajuns pe eșalonul principal al modei venind din lumea întortocheată a damelor de companie. Însă talentul ei a impus-o în lumea exclusivistă a modiștilor, devenind în scurt timp șefa departamentului de creație și creatoarea pălăriilor Dior.

Autor: Florentina Mușat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Moda