Cum a reușit China să testeze 3 milioane de oameni în două zile

În decembrie 2019 din îndepărtata China, soseau în Europa știri contradictorii și greu de crezut. Un nou virus făcea victime pe bandă rulantă printre populația numeroasă a țării. Virusul a fost izolat, denumit SARS-COV2 și în mai puțin de patru luni Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie cu o nouă afecțiune, COVID-19, declanșată de noul virus ce a pornit din China.

Astăzi, în timp ce multe țări se luptă cu izbucniri violente de cazuri noi, China afirmă că a reuşit în mare parte să controleze epidemia de COVID-19 pe teritoriul său. Ba mai mult, autorităţile chineze afirmă că toate cazurile noi care apar sunt provenite de la persoane care s-au întors din călătorii în străinătate.

După ce într-un oraș turistic au fost descoperite 12 cazuri noi de persoane diagnosticate cu Covid-19 s-a demarat o campanie rapidă de testare în masă a populației, anunță Agerpres.

Astfel, în doar două zile au fost prelevate trei milioane de probe de la locuitorii orașului Quingdao, o metropolă din estul Chinei cu 9 milioane de rezidenți. Aici, inițial, fuseseră descoperite câteva cazuri de Covid.

Cum s-a reușit această măsură fără precedent? În multe țări din lume testarea în masă este o problemă imensă cu care se confruntă autoritățile. Organizarea unei astfel de campanii a fost sortită eșecului în Europa sau în America. Se pare că la mijloc sunt probleme de logistică, de numărul limitat de teste, de lipsa personalului medical, de numărul limitat de combinezoane, de conștiința populației în ceea ce privește gravitatea afecțunii declanșată de SARS-COV2.

În China s-au creat corturi speciale de testare iar populația a fost informată în legătură cu cele mai apropiate centre de testare în raport cu domiciliile lor de către reprezentanţii autorităţilor locale de sector. Organizarea seamănă mult cu procesul de votare din România, astfel oamenii s-au așezat la cozile impresionante pentru a se testa. În acest oraș se organizează în fiecare an un foarte popular Festival al Berii. Iar cele 12 cazuri descoperite (şase bolnavi şi şase persoane asimptomatice) ar fi însemnat un adevărat dezastru pentru China.

“Până marţi, 13 octombrie, la ora locală 08:00 (24:00 GMT), municipalitatea a prelevat deja 3.078.528 de eşantioane”, a anunţat Comisia municipală pentru sănătate. Un număr total de 1.107.883 de rezultate au fost deja obţinute până în prezent şi niciun nou caz pozitiv nu a fost descoperit', a adăugat aceeaşi comisie municipală într-un comunicat.

Foto: 123rf

Citeste și:

Cazul româncei moarte într-un carusel din Germania. Nevasta proprietarului a pornit caruselul când nu trebuia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri