Cum a câștigat chef Sorin Bontea primii lui bani? La ce vârstă s-a angajat?

Cum a câștigat chef Sorin Bontea primii lui bani?  La ce vârstă s-a angajat?

Sorin Bontea, unul dintre cei mai apreciați chefi din țara noastră, a dezvăluit recent cum a câștigat primii săi bani, care a fost primul lui job, dar și despre perioada în care a muncit pe vase de croazieră.

Juratul de la „Chefi la cuțite' mărturisea în cadrul unui interviu acordat pentru adevărul.ro că s-a angajat pentru prima dată în viață pe când avea doar 16 ani, pe post de ajutor de bucătar.

„Am câștigat primii bani din muncă la vârsta de 16 ani. Eram ajutor de bucătar. Cred că i-am cheltuit cu fetele, iar o parte i-am dat în casă, clar, pentru că aşa era la noi. Se dădeau în casă banii', își amintește el cu nostalgie.

Referitor la începuturile carierei de bucătar, chef Bontea își aduce aminte că a fost foarte greu, dar a luptat pentru a-și îndeplini visul de a deveni unul dintre cei mai buni bucătari din România.

„Ca în orice meserie, înveţi. Toţi au mai gătit ceva pe acasă, dar ea, ca meserie, o înveţi doar într-un restaurant când începi să o faci profesionist. Primii ani în bucătarie au fost foarte grei. Curăţai cartofi, ceapă, cărai marfă, nu făceai mare lucru. Era foarte multă muncă fizică', a mai spus el pentru sursa citată.

Sorin Bontea spune că îi place să petreacă cât mai mult timp alături de familia lui deoarece vrea să recupereze cât poate din anii în care a fost plecat pe vase de croazieră.

„Unii spun că este rău, alţii spun că este bine. Eu zic că am văzut foarte multe, avantajul fiind nu neapărat că înveţi foarte multe în bucătărie, ci că înveţi să fii organizat, înveţi să respecţi reguli ceea ce în bucătărie este esenţial. Ideea este că eu am avut un foarte mare avantaj, și anume că, în orice port m-am dat jos, am gustat din ce se gătea acolo. Eu zic că asta m-a ajutat foarte mult în carieră', a mai adăugat chef Bontea.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete