Cu ce cureți bijuteriile din aur și argint ca să le aduci strălucirea inițială

Ai făcut casa lună, ai gătit, ai spălat, ai călcat, ai citit și tot îți mai rămâne timp să te plictisești. Uite o activitate la care poate nu te-ai gândit: curățarea bijuteriilor pe care le poți face să strălucească din nou. Bijuterii pe care, în curând, te vei bucura să le porți din nou când ieși în oraș. Până atunci, însă, #staiacasa!

Bijuteriile din metale prețioase au nevoie de îngrijire pentru a le păstra în bună stare cât mai mult timp, tocmai pentru că sunt… prețioase. Și costă mult. Și nu îți poți permite să-ți cumperi așa ceva prea des.  Sau poate că ai vreo bijuterie de familie, moștenită, iar timpul și-a pus amprenta și de aceea ai uitat-o în vreo casetă, într-un sertar. Redă-i strălucirea pierdută curățând-o cu atenție, folosind substanțe pe care orice femeie le are în casă.

Pentru argint

Acest metal, de obicei se înnegrește atunci când este expus la umiditate. Crezi sau nu, modalitatea de bază prin care poți păstra bijuteriile de argint curate și strălucitoare este… să le porți. Purtându-le ele vin în contact cu uleiurile naturale secretate de piele, care le vor proteja de mătuire. La un singur lucru ar trebui să ai grijă: nu le expune la lumina directă a soarelui, la apă și la substanțe precum parfumurile, spray-urile sau diverse alte loțiuni pentru corp.

Există mai multe modalități de a curăța argintul, dar primul pas este să speli bijuteriile din acest metal cu apă caldă și săpun.

O altă metodă este să amesteci într-un bol două lingurițe de ulei de măsline cu sucul de la o lămâie. Înmoaie în acest amestec o bucată de material moale, stoarce-o și cu ea freacă fiecare bijuterie de argint în parte. Clătește apoi bijuteriile cu apă și lasă-le să se usuce.

Pentru aur

Amestecă detergent de vase cu apă caldă și scufundă în acest amestec bijuteriile de aur timp de circa 20 de minute. Periază apoi fiecare obiect cu o periuță moale sau freacă ușor cu degetele. Clătește cu apă rece. Lasă-le la uscat pe un prosop moale.

Mai poți prepara o soluție din o parte de amoniac la șase părți de apă. Amestecă bine pentru ca amoniacul să se dizolve complet și scufundă bijuteriile în această soluție timp de un minut. Nu depăși acest timp pentru că amoniacul poate fi dur cu aurul.

foto: 123rf

Citeste și:

10 activități pentru tine și copilul tău în carantină

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete