Cu cardul in strainatate

Cu cardul in strainatate
Uncategorized

Planuiesti un concediu peste granita si banii sunt singurul "detaliu" pentru ca acesta sa fie perfect? Nimic mai simplu – fa-ti un card de credit!

Cardul este o cartela de plastic care-i permite celui ce o detine sa faca retrageri de numerar sau plata (fara numerar) la comerciantii de bunuri si servicii din tara si din strainatate. Cardul de debit este utilizat pentru retragerea de numerar sau pentru efectuarea platilor in centre comerciale, dar numai in limita fondurilor existente pe card.

Acesta este cardul pe care iti primesti de obicei salariul. Cardul de credit este acela care iti ofera posibilitatea de a folosi banii pe care banca ti-i pune la dispozitie, in limita creditului aprobat. Diferenta dintre cele doua carduri este ca in cazul celui de credit beneficiarul este nevoit sa plateasca o dobanda lunara pentru intreaga suma extrasa.
Cardurile pot fi utilizate pe plan national sau international.

– Cardurile nationale pot fi folosite doar pentru retrageri de numerar din tara, achitarea facturilor si plata in magazinele din Romania.
– Cardurile internationale se pot folosi la orice fel de operatiune realizata in afara granitelor tarii, precum schimburi valutare, comenzi de produse on-line, agentii de turism, restaurante si hoteluri etc. Conturile pot fi constituite din depozite in lei sau valuta (dolari sau euro)

Conditii de emitere a cardului de credit
Iata pasii care trebuie parcursi pentru a intra in posesia unui card:
– completarea cererii de emitere a cardului;
– plata unui comision cuprins intre 0 si 20 euro;
– prezentarea tuturor documentelor care atesta veniturile obtinute de catre solicitant;
– copie B.I / C.I;
– incheierea unui contract de credit (in cazul cardului de credit);
– intocmirea unei fise privind emiterea cardului de credit;
– prezentarea actelor care atesta constituirea de garantii (acestea se solicita doar in anumite cazuri);
– stabilirea plafonului de credit (acesta se calculeaza in functie de veniturile solicitantului).

Conditii de lichidare a unui card
Pentru a inchide un card, respecta regulile impuse de banca:
– completarea cererii de inchidere a cardului;
– achitarea tuturor sumelor imprumutate de pe card, precum si a comisioanelor aferente acestora;
– achitarea unei taxe de inchidere a cardului (intre 3 si 15 euro).

5 cele mai bune carduri de credit
BRD Groupe Societe Generale iti propune produsul cu denumirea sugestiva de "Punct Card". Este un card de credit cu care castigi puncte de fidelitate la platile efectuate si pe care il poti folosi atat in tara, cat si in strainatate, unde apare sigla MasterCard.

La fiecare leu cheltuit, poti castiga puncte dupa cum urmeaza:
– pentru cumparaturi de la comerciantii din tara/strainatate si platile pe Internet: 1 leu cheltuit inseamna 1 punct acumulat;
– la plata facturilor: 1 leu cheltuit inseamna 0,5 puncte acumulate.

Linia de credit va fi de pana la 20.000 lei, iar ramburasarea trebuie sa fie lunara, sub forma unei sume fixe. Dobanda este 0% pentru o perioada de gratie de 60 de zile.

Banca Comerciala Romana aduce pe piata cardul MasterCard Gold, disponibil in lei si euro, destinat persoanelor cu venituri mari sau care prezinta garantii. Acesta poate fi utilizat atat in tara, cat si in strainatate, oriunde este afisata sigla MasterCard.

Avantajele MasterCard Gold se prezinta sub forma unui pachet de servicii acordate de banca detinatorilor, cum ar fi:
– asistenta de urgenta pentru cazurile de pierdere sau furt;
– primirea de informatii utile pe toata durata calatoriei;
– asistenta medicala;
– asistenta legala;
– asigurarea de accidente pe tot parcursul voiajului.

Alpha Bank Romania si ONT Carpati Group iti ofera, in parteneriat, creditul Alpha Journey prin care poti lua imprumut intre 500 si 5.000 EUR (sau echivalentul in RON sau USD).

Avantajele acestui credit sunt:
– incepi sa restitui banii abia dupa ce te intorci din calatorie;
– ti se emite un card de credit AlphaCard Visa Credit (fara taxa de acordare), cu care poti efectua plati la comercianti, fara a plati costuri suplimentare. De asemenea, poti incasa numerar in caz de nevoie si ai inclusiv posibilitatea de a face cumparaturi pe Internet;

– beneficiezi de acces gratuit la Alpha Click (serviciul de Internet Banking).
Dobanda pentru acest tip de credit este variabila, iar ratele pe care le vei plati vor fi egale pe toata perioada restituirii.

Unicredit Tiriac Bank emite carduri cu utilizare internationala, atat de credit, cat si de debit (cu exceptia cardului Maestro Metro, care are doar utilizare nationala).

– cardurile de debit sunt de doua feluri: MasterCard (Maestro, Mass, Gold Private) si Visa (Visa Electron, Visa Clasic,Visa Gold);
– cardurile de credit sunt, la randul lor, de doua feluri: Standard si Gold.
Toate aceste carduri au valabilitate doi ani, iar suma-limita zilnica ce poate fi tranzactionata este cuprinsa intre 1.000-2.000 euro.

Credit Europe Bank (Romania) S.A. iti propune produsul Card Avantaj, ca un card de credit in lei, care poate fi utilizat pentru cumparaturi in magazinele care au parteneriat cu banca, cu plata in rate a produselor (fara comision pentru primele 12 rate).

Ti se ofera un bonus la fiecare operatiune efectuata, ce va putea fi folosit ulterior, la orice fel de tranzactie.
Poti aplica si on-line pentru emiterea lui.

Fa-ti vacanta cu un credit de nevoi personale!
Daca vrei sa pleci in vacanta si nu ai bani pentru plata integrala a acesteia, iti mai raman doua variante de finantare: solicitarea unui credit de nevoi personale sau a unui credit pentru vacanta.

Desi acum cativa ani o multime de banci aveau oferte pentru credite de vacanta, momentan acestea sunt tot mai rare si asta pentru ca tot mai multi romani opteaza pentru un credit de nevoi personale pe care il folosesc pentru a plati vacanta mult visata. Motivul tine de costul si dobanda mai mare in cazul creditelor de vacanta, conditiile mult mai grele de obtinere din cauza birocratiei si necesitatea de a face dovada modului in care cheltuiti banii acordati prin credit.

Master card sau visa?
Daca pleci intr-o tara aflata in Uniunea Europeana, ia-ti un card sub sigla MasterCard, in euro. In cazul in care vei calatori in SUA sau in orice alta tara in care moneda de plata este dolarul, opteaza pentru un card Visa in dolari.

Text: Mirela Nita, Foto: Dreamstime.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din