Cu ajutorul prietenilor Fundației Ringier România, Alexia va fi operată. Fata de 17 ani are acum nevoie de 5.000 de lei lunar pentru proceduri de recupare a mâinii drepte

Acest articol este o acțiune umanitară finanțată și publicată de Fundația Ringier. Toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi găsite pe site-ul www.ajutacopiii.ro.

Text de: Cristian Burcioiu

O manevră imprundentă a unui tânăr șofer mult prea grăbit a aruncat-o pe Alexia-Elena Cojocariu, în vârstă de 17 ani, din Tulcea, în cel mai negru coșmar al ei. Scăpată cu viață ca prin minune după ce a fost spulberată pe o trecere de pietoni, fata a suferit o mulțime de traumatisme și fracturi. Aproape infirmă de mâna dreaptă, Alexia a reușit cu ajutorul prietenilor Fundațiea Ringier România să adune banii necesari operației salvatoare la care va fi supusă la București, la Spitalul Monza. Însă, pentru ea, vor urma zeci, poate sute de ore de recuperare medicală motiv pentru care Alexia are nevoie acum de 5.000 de lei lunar.

Lovită pe trecerea de pietoni, de Crăciun

Povestea dramei Alexiei-Elena s-a scris în preajma sărbătorilor de iarnă, în urmă cu aproape o jumătate de an. Fata era în vizită la bunica ei, în localitatea constănțeană Mihail Kogălniceanu unde urmau să petreacă împreună Crăciunul. Un obicei de familie împământenit în ani după ce mama fetiței s-a stins atunci când a adus-o pe lume. De astă dată, Crăciunul a fost unul însângerat. Alexia-Elena a fost la un pas să fie ucisă pe o trecere de pietoni de un șofer cu doar câțiva ani mare mare decât ea. Un personaj care a a ignorat cele mai elementare reguli de circulație și a izbit-o în plin pe pe când încerca să traverseze strada.

A scăpat cu viață printr-un miracol

Adolescenta – elevă în clasa a X-a la Liceul Agricol din Tulcea -, a scăpat cu viață doar printr-un miracol după ce a fost aruncată în aer și întreg trupul i-a fost zdrobit de caldarâm în urma impactului extrem de violent. Însă, cumplitul accident a așezat-o în rândul oamenilor infirmi. De atunci, nu și-a mai putut folosi mâna dreaptă, înțepenită complet de la cot. Așa, Alexia-Elena s-a trezit aruncată într-o altă viață. Una a unei fete nenorocită de un șofer inconștient, chinuită de dureri groaznice, domolite doar cu calmante. A unei eleve care, cu o ambiție și o forță ieșite din comun, a reușit să-și facă temele, să așeze pe hârtie câteva rânduri pentru școală, doar cu mâna stângă.

'Un tânăr șofer mi-a nenorocit fetița'

'Fetița mea era la bunica ei, la mama mea, să petreacă Crăciunul, așa cum le era obiceiul în fiecare an. Un băiat tânăr de prin Agigea, un șofer pe care nu l-au interesat regulile elementare de circulație, a lovit-o pe trecerea de pietoni. A nenorocit-o. Și apoi a uitat complet de ea. Nu l-a mai interesat ce i-a făcut…Pentru că acel accident a lăsat urme cumplite în viața ei. În viața noastră…A semănat multă suferință și durere și ne-a mutat viețile în spital din cauza fracturilor grave suferite. Mulțumesc lui Dumnezeu că e în viață, dar lupta pentru a-și reveni este departe de a fi încheiată. Copilul meu ar putea să rămână infirm din cauza complicațiilor suferite la mâna dreaptă care a fost ruptă, făcută praf în acel accident…A fost operată la Tulcea, dar intervenția a fost un eșec al medicilor…', ne-a povestit  Mihai Cojocariu (53 de ani), tatăl Alexiei, când fata a intrat în programul de susținere al Fundației Ringier România.

Alexia-Elena este programată pentru operația care îi va salva mâna

Acum, Alexia-Elena se pregătește pentru o a doua operație. Cea salvatoare. Pentru intervenția chirurgicală în urma căreia speră ca visul de a-și folosi din nou mâna să devină aievea. Medicii de la Spitalul Monza din Capitală au evaluat situația și au programat intervenția pentru începutul lunii iulie. Acest lucru a fost posibil pentru că oameni cu suflet au fost impesionați de campania umanitară a Fundației Ringier România și au sărit în ajutorul fetei care avea nevoie de câteva mii de euro.

Abia dacă poate ridica mâna până la piept

'Operația este programată pentru începutul lunii iulie. Cu ajutorul Fundației Ringier România și a oamenilor cu suflet am reușit să strângem banii necesari. Este vorba de 8.000 de lei…Ar fi fost mai scump, dar nu mai este nevoie să-i i se facă adaos osos. Altfel, fetița mea nu ar fi ajuns niciodată la operație și ar fi putut rămâne infirmă…Acum, toate speranțele noastre sunt în acea intervenție chirurgicală….Medicii ne-au spus că sunt șanse extrem de mari de recuperare…Mă rog zi de zi la bunul Dumezeu să trecem și peste asta și să-mi văd din nou fetița folosind mâna dreaptă care acum este înțepenită. O poate ridica doar până la nivelul pieptului', ne-a mai spus tatăl Alexiei-Elena.

Prețul vindecării, 5.000 de lei lunar, pe termen lung

Însă, pentru eleva de liceu, chinurile nu se vor opri aici. Fata trebuie să facă luni de-a rândul recuperare medicală post-operatorie, proceduri extrem de importante, dar și foarte costisitoare pentru tatăl ei, complet depășit din punct de vedere financiar.

'Am făcut eforturi financiare uriașe. Am cheltuit tot ce am avut, m-am împrumutat…M-au ajutat și colegii de serviciu, atât cât au putut. Nu mi-am putut lăsa fetița în suferință. Dar am cam ajuns într-un moment în care sunt total depășit din punct de vedere financiar. Pentru ca fetița mea să-și poată folosi iar mâna, trebuie să facă recuperare pe termen lung. Este vorba de luni, dacă nu chiar de un an…Acum, nu știm…Pentru aceste proceduri avem nevoie de 5.000 de lei lunar…O sumă uriașă pentru noi pe care nu ne-o permitem… Numai pentru un drum la București cheltuim 1.500 de lei…Fac un apel disperat la toți oamenii cu suflet, cărora le mulțumesc, să ne susțină în continuare, așa cum au făcut-o și până acum', este apelul disperat al tatălui Alexia-Elena.

Cei care doresc să o ajute pe Alexia-Elena o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ALEXIA-ELENA».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate