Crizal UV, lentilele de ochelari cu cel mai performant factor de protectie UV din lume, acum si in Romania


Essilor
prezinta, de asemenea, Eye-Sun Protection Factor (E-SPF), un nou parametru de protectie a ochilor, asemanator sistemului folosit pentru a masura eficacitatea anti-UV a produselor de ingrijire a pielii si a lotiunilor de plaja. Romanii se vor putea bucura de avantajele noului sistem de protectie UV incepand cu luna mai a acestui an.

Majoritatea lentilelor impiedica transmiterea razelor UV prin suprafata anterioara a lentilei. Pana in prezent, nici cele mai bune lentile nu ofereau protectie impotriva razelor UV care vin din spatele si din lateralele lentilei, care pot reprezenta pana la 50% din razele UV periculoase si care se reflecta spre ochi.

Essilor lanseaza lentila Crizal® UV, dotata cu un nou strat antireflex pe partea posterioara a lentilei, ce elimina razele UV reflectate spre ochi, pastrand o transparenta perfecta. De aceasta inovatie pot beneficia zi de zi, pe tot parcursul anului, toti cei care poarta ochelari, indiferent de corectia pe care o au. Aceasta solutie imbunatatita impotriva UV este disponibila atat pentru lentile incolore Crizal® UV, cat si pentru ochelarii de soare, cu Crizal Sun UV.

Inovatia Essilor consta din filtrul anti-UV, Broad Spectrum Technology, care absoarbe atat razele UV care vin din faţa, cat si pe cele care se reflecta din spate pe suprafata interioara a lentilei, protejand complet ochiul.

Lentilele Crizal® UV sunt rezultatul unei ample cercetari asupra problemelor generate de razele UV asupra ochilor. In ultimii ani am fost educati sa ne protejam foarte bine pielea de actiunea acestor raze. Nu trebuie sa uitam ca si ochii sunt la fel de sensibili si trebuie protejati. Sunt mandru ca orientarea Essilor catre inovatie a generat cea mai buna solutie pentru combaterea unui adversar atat de puternic, cum sunt razele UV' , a declarat Pascal Gery, Manager General Essilor Romania.

Valorile Broad Spectrum Technology pot fi masurate cu ajutorul E-SPF (Eye-Sun Protection Factor) un nou standard lansat de catre Essilor International, care certifica la nivel global gradul de protectie asigurat de lentilele de ochelari impotriva razelor UV. Scopul acestui sistem de masurare este acela de a sensibiliza purtatorii de ochelari asupra necesitatii de a-si proteja ochii impotriva razelor UV si de a-i ajuta sa inteleaga nivelul de protectie UV pe care il ofera lentilele. E-SPF poate fi cuantificat atat pentru ochelarii de vedere cat sipentru cei de soare.

Pentru lentilele incolore Crizal UV, gradul maxim de protectie este 25, iar pentru lentilele de soare Crizal Sun UV, 50+.

Protocolul si valorile E-SPF sunt certificate de catre Dr. Karl Citek, profesor american de optometrie, OD, PhD, FAAO*, unul dintre primii cercetatori care au atras atentia asupra reflexiei razelor UV pe suprafata interioara a lentilelor.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, principalele cauze ale pierderii vederii in tarile dezvoltate si in cele in curs de dezvoltare sunt legate de razele UV. Se estimeaza ca aproximativ 15 milioane de persoane din intreaga lume isi pierd anual vederea din cauza cataractei, iar 20% din aceste cazuri sunt cauzate si agravate de expunerea la UV.

Pe de alta parte, 5% pana la 10% din cazurile de cancer de piele apar la pielea din jurul ochilor si sunt direct legate de razele UV.

Cat despre copii, ei sunt cei mai vulnerabili in fata razelor UV. In decursul unui an cei mici se expun la soare de trei ori mai mult decat adultii, din cauza faptului ca petrec mai mult timp jucandu-se afara. Razele UV reprezinta o amenintare reala de-a lungul intregului an, chiar atunci cand afara este innorat: 40% din expunerea la aceste radiatii se petrece cand nu ne aflam in bataia directa a soarelui.


Despre Essilor
Essilor este cel mai mare producator de lentile de ochelari din lume si ocupa locul 25 in Top 100 Forbes International al Celor mai Inovatoare Companii. Aria sa de activitate include proiecte de cercetare si dezvoltare in designul, fabricarea si personalizarea lentilelor corectoare de inalta calitate. Anual, compania aloca 150 de milioane de euro departamentelor de cercetare si dezvoltare in scopul de a aduce in mod continuu produse noi si eficiente pe piata. Fondat in 1972, este prezent in 100 de tari, iar misiunea sa este aceea de a acorda posibilitatea tuturor purtatorilor de ochelari sa foloseasca lentile care sa le indeplineasca cerintele vizuale individuale. In Romania, compania Essilor este prezenta din anul 2000, produsele sale fiind disponibile in magazinele de Optica Medicala din toata tara.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din