Cristiano Ronaldo, copilărie marcată de sărăcie și de un tată alcoolic

Cristiano Ronaldo este una dintre legendele fotbalului din zilele noastre. Dincolo de talentul său, sportivul este și un familist convins care își iubește copiii mai presus de orice.

Cristiano Ronaldo va deveni tată din nou, iubita sa Georgina Rodriguez fiind însărcinată din nou, de data aceasta cu gemeni. Săptămâna aceasta, frumoasa mămică a mers la spital pentru o nouă ecografie, iar momentul a fost postat pe contul său de Instagram.

Pe fundalul fotografiei stau cei patru copii ai lui Cristiano Ronaldo născuți într-o viață de lux de care și cei doi noi frați ai lor se vor bucura. Ei vor fi crescuți în conacele cuplului, inclusiv casa de 3 milioane de lire sterline din Cheshire în care familia s-a mutat când s-a întors la Manchester United în septembrie, casa de vacanță din Marbella de 1,4 milioane de lire sterline și conacul cu șapte etaje de 7 milioane de lire sterline din orașul său natal Funchal, Madeira, o mică insulă în largul coastei Portugaliei.

Dar este departe de copilăria sărăcă a jucătorului din Portugalia, cerșind burgeri în afara restaurantului McDonald’s și împărțind o cameră cu cei trei frați ai săi. Crescut de un tată alcoolic și o mamă iubitoare, care a recunoscut că a încercat să-l avorteze pe Cristiano pentru că avea deja prea multe guri de hrănit, vedeta în vârstă de 36 de ani se străduiește să fie tatăl perfect pentru copiii lui.

Potrivit unui psiholog, greutățile pe care le-a experimentat Ronaldo i-au modelat părerile despre paternitate.

„Adversitatea extremă din copilărie poate crea o rezistență extremă în oameni și o hotărâre de a-și crea o viață foarte diferită. Desigur, nu vedem întotdeauna acest lucru la fiecare individ, dar anumite personalități sunt predispuse să treacă peste adversitate… și vedem asta la Ronaldo. În mod clar, a experimentat multă durere în copilărie, dar a transformat acea durere în ceva pozitiv.

Este ceva despre care nu uită, dar îl folosește în avantajul său și l-a ajutat să-l motiveze să devină persoana care este astăzi și să se asigure că el și copiii lui au o viață foarte diferită', a spus psihologul Becky Spelman, pentru The Sun.

Cristiano RonaldoSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Mama lui Cristiano Ronaldo a încercat să-l avorteze

Ronaldo a fost cel mai mic dintre cei patru copii ai lui Dolores dos Santos și ai grădinarului José Dinis Aveiro. Numele său celebru l-a primit de la Ronald Reagan, actorul preferat al tatălui său, dar Dolores a dezvăluit că este „un copil nedorit' și le-a cerut medicilor să-l avorteze.

Când cererea i-a fost refuzată, a încercat să-și provoace singură avortul, bând bere neagră fiartă și alergând până la epuizare.

„Este un copil pe care am vrut să-l avortez. Dumnezeu nu a vrut să se întâmple asta. Acum, tot ce am, îi datorez lui Cristiano', a declarat ea.

Tatăl lui Ronaldo, Jose, a rămas cu probleme de sănătate mintală după ce și-a servit țara într-un război împotriva Angolei. Ulterior, a fost incapabil să-și găsească un loc de muncă bun și a apelat la alcool pentru a amorți amintirea atrocităților la care asistat în serviciu. Mama lui Ronaldo a spus despre el că a fost un tată bun, dar a dat de înțeles că a fost violent cu ea.

Era beat aproape în fiecare zi. Nu l-am cunoscut niciodată bine. Mi-ar fi plăcut să fi fost mai mult prin preajmă. Deși nu și-a maltratat niciodată copiii, am devenit victima lui”, a recunoscut ea.

Legenda fotbalului a cerșit mâncare

În timpul unui interviu cu Piers Morgan, Ronaldo a spus că a crescut înfometat și că este dornic să dea de urma angajaților de la McDonald’s care obișnuiau să-i dea pe ascuns burgeri când era copil pentru a-ți mulțumi.

„Ne era foame. Aveam un McDonald’s lângă stadion, am bătut la uşă şi am întrebat dacă au burgeri. Au existat întotdeauna Edna și alte două fete. Nu le-am mai găsit niciodată', a spus el.

Pentru a-și completa veniturile mici, Jose și-a luat un al doilea loc de muncă la clubul de fotbal local, unde Ronaldo devenise o vedetă în echipa de tineret. Dar tatăl său bolnav nu a reușit să-și vadă fiul atingând nivelul de celebritate în fotbal de care se bucură acum.

A murit în 2005 din cauza unei insuficiențe hepatice, când Ronaldo avea doar 20 de ani, doi ani de carieră la Old Trafford.

„Chiar nu-l cunosc 100% pe tatăl meu. Era un om beat. Nu am avut niciodată cu el, o conversație normală. A fost greu', a dezvăluit Ronaldo la emisiunea ITV Cristiano Ronaldo Meets Piers Morgan.

Mama Dolores crede că fotbalul l-a salvat pe fiul ei de a merge pe o cale similară de autodistrugere.

„Dacă nu s-ar fi dedicat fotbalului, probabil că ar fi căzut în patima drogurilor', a spus ea.

Cristiano Ronaldo, patru copii cu trei mame

Ascensiunea fulgerătoare a lui Ronaldo l-a făcut să devină unul dintre cei mai prolifici marcatori ai tuturor timpurilor, jucând pentru Manchester United, Real Madrid și Juventus.

Dar și-a găsit timp să-și creeze o familie de la nașterea primului său fiu, Cristiano Jr, în 2010.

Născut în Statele Unite dintr-o mamă care a vrut să rămână anonimă, a fost dus imediat înapoi la Madrid de Dolores pentru a-și începe viața în Spania alături de tatăl său, care are custodia completă.

Vedeta s-a despărțit de modelul rus Irina Shayk în 2015, iar doi ani mai târziu a anunțat că a devenit tătic de gemeni, Mateo și Eva, cu o mamă surogat. La scurt timp, Georgina a născut-o pe fiica lor Alana Martina pe 12 noiembrie 2017.

Săptămâna trecută, cuplul a anunțat că vor fi din nou părinți, de gemeni de data aceasta, astfel că Ronaldo va fi tată de șase copii, fiind nevoie doar de încă unul pentru a atinge ținta lui Ronaldo de șapte.

Foto: Instagram

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete