Cristian Popescu: “Implanturile mamare nu se sparg la altitudine, efort sau lovituri…”

implanturile mamare nu se sparg

Cuvântul antreprenor sună neprietenos. Nici cu „om de afaceri' nu mă împac prea bine. Îmi place să spun despre cei care și-au făcut din business un mod de viață că sunt vizionari, intuitivi și pragmatici-isteți. Cum altfel ar putea fi un om care a sesizat la timp că va urma un fenomen global: o explozie de sâni mai apetisanți și o șansă nesperată pentru femeile cu mastectomie…

Interviu în exclusivitate cu Cristian Popescu, importator implanturi mamare

Cum v-ați gândit să demarați această afacere?

După mai multe job-uri în vânzări, parte din ele în strânsă conexiune cu domeniul medical, într-o piață care abia începea să activeze în distribuția echipamentelor și a dispozitivelor medicale pentru chirurgia estetică, am intuit cumva că acesta urma să devină un domeniu care merita a fi exploatat. Lucram deja în sectorul medical, cunoșteam medici specialiști plasticieni și nevoia de produs în piață. În 2009 am înființat compania care astăzi distribuie implanturile mamare Arion. La acea vreme în România exista doar un mare importator al unei mărci premium și alți câțiva importatori de mărci mai puțin cunoscute. Am decis să import o linie de implanturi mamare top quality de la un producător european consacrat. Am ales Europa întrucât aici standardele de calitate sunt foarte ridicate. Așa am ajuns la Laboratoires Arion. Laboratoires Arion este pionier al industriei implanturilor mamare: primul implant mamar salin din lume a fost fabricat în laboratoarele lor din Franța, și a fost introdus pentru a fi utilizat ca dispozitiv medical protetic în 1964. Au trecut 56 de ani de atunci, 56 de ani de experiență pentru compania producătoare.

Care a fost anul în care româncele s-au înghesuit efectiv să-și mărească bustul, fără să țină cont de factorul estetic?

Întrebare capcană! Toate femeile, nu numai româncele, recurg la acest gen de operație tocmai din dorința de a-și „îmbunătăți' imaginea. Atunci când iau această decizie, cu siguranță se gândesc în primul rând la factorul estetic. Dar, ca să îți răspund la întrebare, anul în care numărul operațiilor de implant mamar a crescut mult, a fost 2015. Conform statisticii făcute de Asociația Chirurgilor Plasticieni din România, în acel an au fost înregistrate aproximativ 4000 de operații de implant mamar. Însă, un procent mic, de doar 3% din intervenții, a avut rațiuni medicale. Concret, doar 120 de femei au beneficiat de operații de reconstrucție mamară după mastectomie, în vreme ce mai bine de 3900 de paciente au făcut această intervenție din rațiuni pur estetice.
În 2015 a fost un aflux neobișnuit în piață și tot atunci au apărut și solicitări pentru volume mari și foarte mari de implanturi mamare.

Circulă în mitul urban povești despre implanturi care pot exploda, care se sparg la efort intens, la lovituri. Există așa ceva?

Da, face parte din legendele urbane. Ne amuzăm împreună cu doctorii de fiecare dată când auzim și alte versiuni de „pericole'.
Mitul urban numărul 1: explozia implantului în timpul zborului. Altitudinea și presiunea nu au niciun efect asupra implanturilor mamare. O pacientă operată, după perioada de recuperare, poate călători cu avionul, poate să facă și scufundări, fără grijă.
Mitul urban numărul 2. Spargerea la efort sau lovituri. Există sportive de performanță și campioane internaționale care au implanturi mamare. Aceste femei se antrenează, concurează și câștigă medalii, cu tot cu implanturi. Implanturile cu silicon de calitate sunt extrem de rezistente. Activitățile sportive regulate sau cele de performanță pot fi efectuate fără griji. Dacă se practică sporturi de contact (kick boxing, Muay Thai, etc), atunci doctorul poate recomanda implanturi de volume mai mici (300 mc sau chiar mai mici) .
În zilele noastre aceste accidente sunt puțin probabile. Producătorii au studiat diverse materiale și au îmbunătățit de-a lungul timpului compoziția implantului, astfel încât să acopere toate riscurile unui potențial incident. Spre deosebire de implanturile de început, care erau umplute cu ser fiziologic, capsulat într-o membrană, și care la un impact puternic difuza în țesut, astăzi majoritatea producătorilor folosește un gel coeziv, care, chiar și în cazul unei lovituri puternice în zona mamară, face ca odată rupt învelișul implantului, gelul să rămână în zona de impact, putând fi relativ ușor extras printr-o intervenție chirurgicală.
În lume sunt multe branduri de implanturi mamare, însă doar implanturile Arion sunt realizate în sistemul Monobloc ® Soft One care conferă implantului unicitate. Acest sistem este rezultatul dezvoltării și cercetării și are o fiabilitate optimă. Înainte de a fi distribuite în piață, implanturile au fost supuse la numeroase teste de biocompatibilitate, toleranță și rezistență. Implanturile sunt extrem de flexibile, iar ca particularitate: pot fi introduse prin incizii mici, fără să lase cicatrici de dimensiuni mari.

Care sunt cele mai bune implanturi de pe piață și de câte feluri sunt?

În România există două mari branduri arhicunoscute și cu prezență locală de mai mulți ani. Este vorba de producătorul european Laboratoires Arion pe care-l reprezint și Mentor, companie americană. În ultima perioadă au apărut proteze de la producători din Costa Rica și din alte țări. Este o piață în creștere și este și normal să apară noi competitori.
Dacă aș fi un cumpărător neutru, fără informații din piața implanturilor m-aș ghida în alegerea lor după mai multe criterii: experiența și vechimea fabricantului, numărul de implanturi vândute. Este un criteriu important: un număr mare de implanturi de-a lungul timpului validează calitatea implanturilor unui producător. Doctorii fac raportări și studii care validează aceste date.
Laboratoires Arion este unul dintre cei mai vechi și mai mari producători de implanturi mamare din Europa, având o experiență de peste 50 de ani în domeniul chirurgiei plastice și estetice atât pentru reconstrucția cât și pentru mărirea de sân. Peste 500.000 de paciente au folosit implanturile Arion, companie ce a dezvoltat o serie de inovații, implanturile mamare atingând un nivel înalt de siguranță și rezultate estetice impecabile.
Implanturile sunt de două tipuri, rotunde și anatomice sau, cum li se mai spune, în picătură', recomandate în chirurgia reconstructivă dar nu numai.

proteza silicon

Care sunt cele mai cerute implanturi, ce mărime?

Cele mai solicitate implanturi sunt cele rotunde. Iar ca volum, cel mai solicitat de către pacientele din România este cel de 375 și 380 de ml la implanturile rotunde și 340 ml pentru forma anatomică. Aceste volume depășesc media europeană, apropiindu-se mai mult de alegerile pacientelor din SUA sau Brazilia.

Există mai multe tipuri de implanturi din materiale diferite, cu textură diferită?

Da. Protezele mamare Arion se produc în trei tipuri de înveliș, neted, texturat și microtexturat. Acestea imită forma naturală a sânilor și reprezintă un concept tehnologic nou și unic, care oferă chirurgilor cea mai mare garanție pentru rezultate postoperatorii optime. Sunt disponibile în mărimi diferite pentru a uniformiza diferențele formei sânului, oferind chirurgilor o gamă largă de opțiuni.

Cu ce vă deosebiți de concurența de pe piață?

Implanturile mamare Arion, spre deosebire de alți producători, au adus în România un program care se numește Serenity Pack. În timp pot interveni anumite schimbări ale formei şi consistenţei sânilor, cauzate de sarcină, de modificări hormonale (menopauza) sau de oscilaţii în greutate, ceea ce poate conduce la necesitatea altor intervenţii odată cu trecerea anilor. Astfel, în decursul a zece ani, dacă pacienta vrea să schimbe implanturile inițiale din orice motiv, Laboratoires Arion va suporta costul perechii de implanturi Arion fără nicio implicare financiară. Astfel, există garanția că în acești ani pacienta va putea schimba implanturile fără alt cost suplimentar. De asemenea, pentru orice altă complicație sau rezultat inestetic, Laboratoires Arion va suporta costul implanturilor dacă pacienta dorește schimbarea lor.

Foto: Arhiva personala/Arion Lab

Citeste și:

Horoscopul lunii aprilie. Cui îi merge bine și cui nu?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Interviurile Avantaje