Criogenia, metoda inovatoare de producere a capsulelor Arkopharma

Arkopharma, companie franceza fondata in 1980, este un important jucator pe plan european in segmentul fitoterapiei si a suplimentilor alimentari. Noutatea adusa de Arkopharma pe piata romaneasca a produselor naturiste consta in modul de preparare, la rece, specifica Arkocaps, care permite pastrarea tuturor proprietatilor plantei chiar si dupa prelucrare.

Azotul lichid folosit pentru maruntirea plantelor
Plantele continute in produsele Arkocapsule sunt obtinute prin pulverizare la rece, la temperaturi de -196 grade Celsius, mediu creat cu ajutorul azotului lichid.

"Prin criogenie se reuseste astfel sa se pastreze calitatile nutritive si substantele active ale plantelor, evitandu-se degradarile care survin in timpul aplicarii metodei clasice de preparare", a explicat dr. Serban Damian, nutritionist sportiv in cadrul clinicii Superfit din Capitala.

Dupa cum a subliniat si dr. Serban Damian, fiecare produs contine o singura planta, capsula Arkopharma avand astfel o concentratie mare de substanta activa. De asemenea, un alt aspect important in ceea ce priveste produsele Arkocapsule este dat de faptul ca invelisul, capsula in care este introdusa planta maruntita, este vegetal, rezultatul final fiind astfel 100 la suta natural.

Criogenie vs. preparare la cald
Criogenia se diferentiaza de metoda de producere la temperaturi ridicate (dry extract) deoarece prepararea la rece a plantei ii pastreaza intacte substantele active, in timp ce prin prepararea la cald se pastreaza doar o parte din aceste ingrediente active, restul pierzandu-se in timpul prelucrarii.

Produsele Arkocapsule acopera o gama larga de patologii, fiecare afectiune putand fi exploarata prin intermediul plantelor. Exista astfel in portofoliul Arkocaps opt game ce insumeaza 30 de produse: gama Circulatie, gama Digestie, gama Articulare, gama Tonus, gama Urinar, gama Respiratie, gama Silueta si gama Stres.

Pentru prepararea Arkocapsulelor se folosesc plante de peste tot din lume, astfel ca anual se colecteaza 600 de specii de plante si ierburi pentru prepararea a 900 de tone de materie prima. Arkocapsulele ofera cea mai buna combinatie de substante active si substante existente in planta – radacina, tulpina, seminte, a explicat Thierry Beauxis, Export Marketing Manager al Arkopharma.

Gama de produse Arkocapsule a fost lansata luna aceasta pe piata farmaceutica din Romania.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate