Cresc salariile în învățământ de la 1 decembrie 2018, respectiv de la 1 ianuarie 2019

Veste bună pentru cadrele didactice. Cresc salariile în învățământ, creșterea reprezentând un spor de suprasolicitare de 10%, respectiv un spor pentru condiții vătămătoare, al cărui cuantum nu a fost stabilit. 

Conform ministrul Educației Ecaterina Andronescu, citată de www.digi24.ro, sporul de suprasolicitare se acordă începând cu data de 1 decembrie 2018, în timp ce sporul pentru condiții vătămătoare se va acorda de la 1 ianuarie 2019.

Ca urmare a acestor măriri, salariul unui învăţător debutant va depăşi 3500 de lei pe lună, de la aproape 3200 de lei în prezent. Un profesor cu peste 40 de ani vechime va ajunge să câştige 6500 de lei lunar.

Anul acesta, cadrele didactice au beneficiat de o creștere salarială de 25%

Fostul ministru al Educației Valentin Popa declara, la deschiderea anului școlar 2018-2019, că în 2018, profesorii au avut parte de schimbări financiare semnificative, comparativ cu anul 2017: “Salariile au crescut în medie cu 25% și vor urma și alte creșteri salariale, pentru că la 1 decembrie va apărea și un spor de suprasolicitare, pentru cadrele didactice de predare, de 10%.

În anul 2019 se va acordă și un sfert din ecartul între salariile prezente și cele aferente anului 2022. Practic, în anul 2022, va exista o creștere în medie în sistemul preuniversitar de aproximativ 90% comparativ cu salariile din 2016. E o creștere semnificativă și e un pas important către valorizarea resursei umane”, preciza fostul ministru al Educației, conform www.a1.ro 

Citeste si

Elevii români merg trei ani și jumătate degeaba la școală

Uite ce greșeli faci în educația copilului

În ce situație temele pentru acasă pot avea consecințe negative pentru elevi?

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie