Covid-19: Un tânăr de 34 de ani a murit după ce s-a externat pe propria răspundere

Un tânăr în vârstă de 34 de ani a fost infectat cu Covid-19 și din cauza complicațiilor a ajuns la ATI. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-i salva viața, însă bărbatul a ales să plece din spital după ce starea sa se mai îmbunătățise.

Tânărul din Timișoara era internat de aproape o lună la Spitalul Victor Babeș. Acesta s-a infectat cu noul coronavirus și a încercat să-și administreze singur un tratament care, din păcate, i-a agravat boala. Acesta nega existența virusului, motiv pentru care a ales să nu se vaccineze. În cele din urmă, acesta a ajuns pe mâna medicilor, însă starea sa era destul de gravă, iar aceștia au decis să-l ducă la ATI.

Medicii de la Spitalul Victor Babeș au depus toate eforturile pentru a-l repune pe picioare pe bărbat, reușind să-l stabilizeze. Simțindu-se mai bine, tânărul le-a cerut medicilor să-l externeze. În zadar i-au explicat aceștia că organismul său este încă slăbit și că ar fi mai în siguranță să stea internat. Tânărul a plecat din spital pe proprie semnătură, iar specialiștii i-au recomandat să rămână aproape de spital, însă acesta a mers în localitatea natală, unde și-a găsit sfârșitul.

„Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe ATI și ale colegilor de pe secția de Boli Infecțioase, a părăsit, ieri după amiază – spre seară, incinta unității noastre, spunându-ne că vă sta în Timișoara, pentru a fi aproape de spital. Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanță, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanță care au ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Domnul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital. Pe această cale atragem atenția și rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorințelor pacienților, dar e important să aibă încredere în medici', a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, pentru presa locală.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri