Covid-19 pe final? Măștile nu mai sunt obligatorii

În timp ce România are peste 30.000 de cazuri noi de Covid-19 zilnic, iar regulile de protecție privind purtarea obligatorie a măștilor sunt încă în vigoare, în Marea Britanie situația este cu totul și cu totul diferită.

Măștile pentru față și certificatele Covid-19 nu mai sunt obligatorii legal în Anglia, după ce relaxarea regulilor Planului B a intrat în vigoare joi, 27 ianuarie.

Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a spus că măsurile ar putea fi ridicate datorită succesului lansării vaccinului și a unei mai bune înțelegeri a tratamentelor împotriva Covid-19.

Purtătorul de cuvânt oficial al premierului a spus că purtarea măștii va fi de acum „o chestiune de judecată personală'. Dar unele magazine au spus că vor continua să ceară oamenilor să le poarte. Operatorii feroviari au mai spus că pasagerii ar trebui să poarte măști pentru față. Dar toți au spus că vor încuraja, nicidecum nu vor forța clienții.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a spus că măștile vor rămâne obligatorii pentru serviciile Transport for London, invitând oamenii să „facă ceea ce trebuie'. Îndrumările de sănătate publică care îndeamnă oamenii să poarte mască în spații aglomerate și închise atunci când intră în contact cu străini vor rămâne, a spus guvernul.

De asemenea, organizațiile vor putea alege dacă au nevoie de certificate Covid-19 de la cei care vizitează locațiile. S-a renunțat și la alte măsuri luate pentru a combate răspândirea variantei Omicron, inclusiv recomandarea muncii de acasă și privind măștile faciale în sălile de clasă din școli.

Departamentul de Sănătate a spus că schimbările vin în urma unor revizuiri a datelor de săptămâna trecută, inclusiv infecții, eficacitatea vaccinului, presiunile Covid asupra NHS, comportamente publice și opinii ale comunității științifice.

Vaccinurile, testele și antiviralele noastre ne asigură că avem unele dintre cele mai puternice apărări din Europa și ne permit să revenim cu precauție la Planul A, redând mai multe libertăți acestei țări. Pe măsură ce învățăm să trăim cu Covid, trebuie să fim clari că acest virus nu va dispărea, așa că, dacă nu ați făcut-o deja, vă rugăm să veniți pentru primul, al doilea sau al treilea vaccin', a declarat Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid.

Cazurile de coronavirus din Marea Britanie par să se afle pe un platou, după ce au scăzut brusc de la un vârf ridicat la începutul anului. Ultimele cifre zilnice arată că infecțiile rămân ridicate, cu 102.292 de cazuri raportate miercuri, scrie BBC.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri