Coronavirus: Dr. Oana Cuzino vine cu precizări foarte importante în context

Oana Cuzino
Oana Cuzino

Îngrijorată de isteria provocată de epidemia de Coronavirus, dr. Oana Cuzino a considerat necesar să iasă pe contul de Instagram și să facă o serie de precizări importante în context.

Mesajele transmise de medic sunt extrem de importante, de aceea te invităm să le iei în calcul. Principalul mesaj: grijă, calm și igienă.

Dragii mei, este panică, este o situaţie cu totul neobişnuită pentru generaţiile noastre. Poate pentru bunicii şi străbunicii noştri, care au trăit şi vremuri de epidemie şi de război, ar fi fost ceva mai obişnuit. Dar, situaţia este aceasta: nu suntem obişnuiţi ca să trecem prin eventuale situaţii de carantină, de izolare şi asta naşte, din păcate, anumite psihoze, bazate pe starea de anxietate a fiecăruia dintre noi. Ceea ce ar trebui să facem, este, în primul rând, să ne interesăm despre un sistem de setare a aşteptărilor. Ni s-a spus de către foarte multe oficialităţi că toată această stare va dura până pe la sfârşitul lunii aprilie. Sunt convinsă că aceste aşteptări se bazează pe o evaluare ştiinţifică riguroasă şi anume: că acest virus, care are un înveliş lipoproteic nu va rezista temperaturilor crescute. Aşadar, ceea ce trebuie să facem este, într-adevăr, atunci se setează starea de carantină să aşteptăm până la sfârşitul lunii martie – aprilie, când, cu siguranţă, datorită, temperaturilor ambientale crescute, virusul va dispărea de la sine. Să ne setăm acest orizont de aşteptări şi să nu intrăm în panică. Nu are loc apocalipsa, este doar o situaţie căreia trebuie să ne adaptăm', a spus Oana Cuzino într-o înregistrare făcută publică pe contul ei oficial de Instagram, dar şi pe Facebook.

Coronavirus: Ce trebuie să cumpărăm?

Cum ne adaptăm? Să ne facem provizii! Am văzut că foarte mulţi oameni merg la hipermarket, s-au format cozi uriaşe, foarte bine, putem să comandăm şi online toate bunurile de care avem nevoie în situaţia în care se va instaura carantina, posibil. Ca în Italia. Trebuie doar să urmărim care a fost mersul lucrurilor în Italia şi să ne aşteptăm ca atunci când numărul cazurilor şi mai ales al deceselor, trist, va atinge un anumit număr, să se instaureze şi la noi un sistem de carantină, prin care oamenii nu mai sunt lăsaţi să îşi părăsească domiciliul. Pentru asta trebuie să avem resurse. Trebuie să avem în primul rând, apă. Dacă nu reuşim să ne facem provizii suficiente de apă minerală îmbuteliată, ar fi foarte bine să ne luăm un sistem de filtrare a apei de la robinet. Apa de la robinet este potabilă, este în parametri. Poate nu este întotdeauna pe gustul nostru, dar putem sî ne luăm o cană, un dispozitiv specific, care filtrează această apă şi îi schimbă gustul într-unul mai bun, eliminând practic clorul şi alte halogene, care îi influenţează gustul. (…)', a mai spus prezentatoarea de la Pro TV. În clipul de mai jos sunt declaraţiile complete ale Oanei Cuzino.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete