Coronavirus: 3 declarații făcute de Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila care TE INTERESEAZĂ!

Prof. Dr Alexandru Rafila

Încă de la debutul pandemiei generate de noul coronavirus, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila este una dintre cele mai respectate și ascultate voci care discută pe marginea subiectului.

În istoria acestor aproape 2 luni de la declanșarea pandemiei, estimările făcute de specialist s-au verificat cu realitatea.
Sigur, întrebările cel mai des repetate de noi toți sunt: „Când vom reveni la viața normală?, „Ce se va întâmpla în toamnă atunci când specialiștii anunță declanșarea valului 2 de coronavirus?' sau „Cum vom trăi după data de 15 mai?'.

De-a lungul timpului, dr. Alexandru Rafila a răspuns de mai multe ori la fiecare dintre aceste întrebări. Noi am strâns răspunsurile și ți le prezentăm în continuare.

„Când vom reveni la viața normală?'

„Nu cred că se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor', susține specialistul. În condițiile în care apariția unui vaccin rapid este imposibilă și în situația în care nu ne permitem, din punct de vedere sanitar, o imunizare în masă, lucrurile nu se vor reechilibra prea curând. „Tratamentul aduce mari speranțe celor care sunt bolnavi, dar un vaccin contribuie la întreruperea transmiterii. Dacă ajungem la 70 – 80% populație imunizată, prin boală și apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea și să ne întoarcem la viața de dinainte', a declarat specialistul la Digi 24.

„Ce se va întâmpla în toamnă atunci când specialiștii anunță declanșarea valului 2 de coronavirus?'

În consens cu majoritatea specialiștilor care sunt preocupați de fenomenul COVID-19, dr. Alexandru Rafila confirmă ipoteza conform căreia în toamnă ne vom confrunta cu al doilea val de coronavirus. “Al doilea val de îmbolnăviri cred că va veni în cursul sezonului rece, spre finalul toamnei, așa cum sunt toate virozele respiratorii care evoluează mai intens în sezonul rece decât vara sau primăvara', declară profesorul universitar.
Soluția – un vaccin. Președintele Societății Române de Microbiologie este pozitiv și speră ca până atunci să poate fi aplicat un tratament eficient împotriva temutului virus. “Sperăm să avem până atunci un tratament care să răspundă nevoii de a împiedica evoluția gravă a bolii, mai ales la pacienții din categoriile de risc”, a adăugat Rafila.

„Cum vom trăi după data de 15 mai?'

Sunt din ce în ce mai multe voci care susțin că 15 mai va fi data care ne va readuce viața înapoi. GREȘIT! 15 mai este ziua care va aduce o serie de relaxări, dar nu este data care ne va da libertate totală de mișcare. Așa cum a susținut și Președintele Klaus Iohannis în conferința de presă care anunța relaxarea de la jumătatea lunii mai, aceasta va veni cu o serie de condiții clare.
De aceeași părere este și prof. Alexandru Rafila care ne explică foarte clar cum vom ieși din casă după jumătatea lunii mai. „Este posibil să purtăm obligatoriu mască, însă eu cred că mai important decât să purtăm mască este să nu ne mai înghesuim, să păstăm această distanţare socială, să încercăm să generalizăm exerciţiul acesta pe care-l desfăşurăm în această perioadă. Eu aşa încerc să-l caracterizez, că este un exerciţiu, în aceste două luni, iar ulterior trebuie să devină un comportament pentru majoritatea concetăţenilor. Şi atunci, probabil că o să trecem cu bine vara”, a conchis specialistul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate