Copilul tău începe școala anul acesta? Iată câteva cărți pe care să i le oferi

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/books-boys-forest-the-park-vintage-2863724/ 

Ai un copil care va începe școala anul acesta? Atunci, îți recomandăm să cauți modalități prin care să integrezi lectura în viața lui, dacă nu a prins acest obicei deja. 

Prin citit va reuși să învețe tot felul de informații necesare la școală și în viața de zi cu zi și își va dezvolta vocabularul și imaginația. În continuare, îți prezentăm câteva carti copii ideale pentru școlari. 

Primul titlu pe care ți-l recomandăm este Atlasul copiilor isteți, de Julia Adams. Este un atlas prin care cel mic poate descoperi lumea într-un mod inedit și distractiv. Un astfel de atlas este potrivit pentru toți copiii curioși. Ei vor găsi răspunsul la diverse întrebări, precum: Care este cel mai lung lanț muntos din lume? Care e cel mai mare oraș din Europa? Cât de rapid este un cangur? De asemenea, atlasul prezintă și minunile lumii naturale, dar și cele mai impresionante construcții din toată lumea. 

Odată cu începerea școlii, copilul va începe să petreacă timp online. Fie va discuta câteva minute pe zi cu colegii, în weekend, fie va căuta informații necesare pentru teme sau despre anumite subiecte pe care le-a auzit la școală. Din păcate, internetul nu este un loc sigur, iar folosirea ecranelor un timp îndelungat nu este benefică pentru copii.  Pentru a-i explica mai bine aceste neajunsuri, îi poți oferi copilului tău cartea Pericolul din spatele ecranului, de Lisa Rothfield-Kirschner. Această carte îi va învăța pe cei mici cum pot fi în siguranță pe internet și ce trebuie să facă dacă sunt agresați online. 

Tot legat de hărțuire, mai exact de bullying vorbim și în continuare. De data aceasta, este vorba despre bullyingul de la școală. Cartea Cum să fii cool la școală, scrisă de psihologii Gabriela Maalouf și Adriana Mitu îl vor învăța pe copil cum să recunoască, să prevină și să combată bullying-ul. Are atât informații teoretice, cât și exerciții pentru ca cel mic să înțeleagă implicațiile bullying-ului indiferent dacă el este cel hărțuit sau dacă are tendința de a-și hărțui colegii. Va învăța că nu este în regulă să hărțuiască, indiferent de situație și de asemenea va învăța să facă diferența între glumele nevinovate și ce înseamnă cu adevărat bullying. 

Din colecția Micul Savant de la BOOKZONE poți comanda și Invențiile care au schimbat lumea. Cartea este extraordinară și răspunde la cele mai des întâlnite întrebări ale unui mic școlar: Cum se fabrică hârtia? Cum funcționează televizorul? Cine a inventat roata? Cartea are o abordare foarte interesantă, de tip întrebare-răspuns și de asemenea are și numeroase ilustrații atractive, care îl vor ajuta pe copil să vizualizeze mai bine toate procesele explicate în carte. În plus, această carte are și capacitatea de a dezvolta gândirea independentă a copiilor. 

Acestea au fost doar câteva dintre cărțile pe care i le poți oferi copilului tău înainte de sau imediat după începerea școlii. Cărțile le poți comanda de la librarie online BOOKZONE la prețuri excelente, cu livrare rapidă. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial