Copil ucis de femeia care încerca să-l adopte: „Am vrut doar să nu mai plângă”

O mamă a vorbit despre chinul pe care l-a trăit după ce băiețelul ei a fost ucis de femeia care încerca să-l adopte. Un copil de 12 luni a fost agresat de femeia care promitea că îi va oferi o viață liniștită în sânul unei familii.

Leiland-James Corkhill a fost plasat în grija Laurei Castle, în vârstă de 38 de ani, și a soțului ei, Scott Castle, în vârstă de 35 de ani, cu doar cinci luni înainte de a muri. Copilul de 12 luni a suferit răni grave la cap în casa lor din Barrow-in-Furness, inclusiv o hemoragie cerebrală.

Mama sa biologică, pe nume Laura Corkhill, a vorbit acum pentru a-și exprima durerea sufletească, după ce Castle a fost închis pe viață pentru crimă în luna mai.

Ea a povestit cum Leiland-James a fost luat de serviciile sociale la doar două zile după ce a născut, lăsând-o „distrusă”. În mod tragic, ea nu a putut nici măcar să-și atingă fiul după ce a fost bătut de Castle, camera de spital devenind scena crimei.

„Am primit un telefon pe 6 ianuarie în care mi s-a spus că Leiland era în spital. Am întrebat ce s-a întâmplat. Mi-au spus că, aparent, a avut un accident, a căzut de pe canapea și era în stare critică. L-am întrebat pe cel care m-a sunat ‘care spital? Vreau să mă duc acolo unde este copilul meu’.

Și apoi nu mi-au spus decât după 24 de ore și în cele din urmă mi-au spus că este vorba despre spitalul Alder Hey din Liverpool. Când am ajuns acolo, micuțul copil era deja mort. Am încremenit de la bun început. Am încremenit timp de cinci, zece minute. Pur și simplu am rămas blocată, am înlemnit pe loc. N-am știut ce să fac. Apoi, în cele din urmă, am intrat în camera lui și am vrut să-l iau în brațe, dar nu mi-au dat voie', a declarat Laura pentru BBC, rememorând momentele de groază.

Când Laura a rămas însărcinată cu Leiland-James în urma unei relații abuzive, lucra cu organizația de caritate pentru violență domestică Women Out West. Ceilalți copii ai ei fuseseră luați în îngrijire atunci când a cerut ajutorul autorităților pentru a-și alunga partenerul de acasă.

Laura credea că va fi diferit cu Leiland-James și era „în al nouălea cer” după ce nu a primit vești de la serviciile sociale până la 22 de săptămâni de sarcină. Ea a povestit cum un asistent social părea să nu găsească “nicio problemă”, așa că a început să se pregătească pentru sosirea fiului ei, vopsindu-i camera în alb și albastru.

Dar mama a spus că speranțele ei au fost spulberate când un nou asistent social a preluat cazul ei și a cercetat în amănunt trecutul ei zdruncinat.

„Mintea mea era în două locuri. Mă temeam că vor șterge totul, dar eram hotărâtă să merg mai departe. Mă gândeam: Nu-l vor lua. Am trecut prin multe obstacole pentru a-l aduce pe copil acasă”.  

Autoritățile din Cumbria susțin că i-au spus Laurei de cel puțin trei ori că îi vor lua fiul la naștere, lucru pe care ea îl contestă.

În schimb, Laura spune că prima dată când a aflat despre faptul că va rămâne fără copil a fost în spital după ce a născut.

Inițial, micuțul a fost plasat la un centru de plasament temporar, dar Laura nu a renunțat niciodată la ideea de a-și recupera fiul. El a fost un “copil îngrijit” înainte de a i se aproba să locuiască cu familia Castle.

Mutarea din august 2020 fusese aprobată de Departamentul de servicii pentru copii din Cumbria, care s-a aflat în centrul scandalului Poppi Worthington. În luna noiembrie a aceluiași an, un asistent social a raportat îngrijorări că Castle nu-l iubea pe Leiland-James după ce l-a numit “leneș” și “mare”.

O revizuire a avut loc luna următoare, iar cuplului i s-a spus că oficialii nu vor susține o cerere de adopție permanentă decât dacă se vor întreprinde alte activități terapeutice.

Dar soții Castle au vrut să meargă mai departe oricum, deoarece familia mamei adoptive îl iubea pe băiat. S-a recomandat o întâlnire de planificare a îngrijirii pentru anul viitor.

Dar în ianuarie 2021, Castle a sunat la 999 și a susținut că Leiland-James a căzut de pe o canapea și s-a rănit la cap.

A fost dus de urgență la spital în stop cardiac, dar, din păcate, nu și-a mai recăpătat cunoștința și a fost declarat mort a doua zi. Medicii de la Alder Hey și-au exprimat ulterior îngrijorarea că rănile nu erau în concordanță cu cele relatate de Castle.

Cuplul a fost arestat, iar textele lor sfâșietoare au fost descoperite atunci când polițiștii le-au confiscat telefoanele mobile. Aceștia îl jigneau, iar într-unul dintre mesaje, mama adoptivă a zis: „Sincer, chiar nu-mi place de el în ultima vreme, este un sac de plângeri absolut și regret total că am făcut asta. Trebuie să mă opresc să-l mai plesnesc pentru că dacă încep nu mă voi opri la un moment dat și nu ne duce nicăieri și apoi mă simt prost.”

Ea a trimis apoi un mesaj a doua zi: „Tocmai i-am dat o palmă, nu mai pot suporta asta, va trebui să plece.”

Pe 25 septembrie, Castle i-a trimis un mesaj soțului ei în care îi spunea că a “dat din nou cu parul” lui Leiland-James, deoarece era la “capătul puterilor”.

În instanță, mama adoptivă a spus că bebelușul “țipa” după micul dejun în dimineața zilei de 6 ianuarie anul trecut.

Ea i-a spus avocatului ei, David McLachlan QC: “L-am scuturat. Am vrut doar să nu mai plângă”.

Ea a adăugat: “Sunt doar un părinte abuziv, așa se pare”. Castle a explicat că Leiland-James s-a lovit cu capul de spătarul brațului canapelei și a căzut de pe genunchi pe podea.

Potrivit sursei de mai sus, Castle a plâns în timp ce a fost închisă pe viață, cu un minim de 18 ani, în luna mai, după ce a fost condamnată pentru crimă. Mama a pledat vinovată de omor prin imprudență și a recunoscut că l-a scuturat pentru ca el “să nu mai plângă”.

Soțul acesteia a fost absolvit de acuzația de a fi provocat sau permis moartea unui copil și de cruzime față de copii.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate