Copiii spun lucruri interesante. Un sondaj arată că noile generații sunt idealiste și își asumă cu optimism un viitor predominant tehnologic

Copiii spun lucruri interesante

Copiii spun lucruri interesante

Copiii spun lucruri interesante. Băieții visează să lucreze pentru Ronaldo sau Messi, în timp ce fetele nu vor să aibă nici un șef. Un sondaj făcut printre copii de vârstă școlară arată cum văd copiii societatea în care trăiesc. Care crezi că este ocupația pe și-o doresc cei mai puțini copii?

Copiii spun lucruri interesante privind opțiunile lor profesionale

Unul din patru băieți visează să lucreze sub comanda unui sportiv de elită, cum ar fi Cristiano Ronaldo sau Leo Messi. Asta indică rezultatele unui sondaj efectuat printre 2.000 de copii între 4 și 16 ani din Spania. Cele mai multe fete preferă să nu aibă nici un șef. Dacă, totuși, trebuie să aibă, ar prefera să fie… Shakira.

Anual, în Spania se desfășoară studiul „Ce vrei să fii când vei fi mare?'. Anul acesta, rezultatele au fost publicate miercuri, 1 august. Din sondaj, a rezultat că profesiile preferate de băieți sunt, în ordine: fotbalist, polițist, profesor, youtuber (!!). Fetele au ales, în ordine: profesoară, medic veterinar, medic uman. Ocupația care a fost de departe cea mai puțin dorită a fost aceea de politician.

De asemenea, studiul a relevat că 59,1% dintre copii sunt pregătiți sufletește să lucreze cot la cot cu roboții. 15% dintre ei cred că, atunci când vor ajunge ei să se angajeze, vor fi mai mulți roboți decât oameni pe piața muncii.

Copiii spun lucruri interesante despre satisfacția profesională

O întrebare le-a cerut să pună în ordinea importanței pe care o au pentru ei câteva criterii de satisfacție profesională. Pe primul loc s-au situat bunele relații cu colegii de muncă. Pe locul doi, să le placă munca lor și abia pe locul trei, să aibă un salariu bun.

Cât despre reușita la un interviu de angajare, majoritatea cred că aceasta depinde de calitățile și trăsăturile lor de personalitate. Pe locul doi au plasat abilitățile profesionale și pe locul trei, atitudinea.

Sondajul le-a cerut copiilor să-și închipuie că au ajuns la momentul pensionării. Ce vor face mai departe? Majoritatea plănuiesc să călătorească. Pe locul doi se situează alegerea de a se dedica familiei. Un procent mai mic răspunde că preferă să se retragă și să trăiască în liniște.

Mihaela Serea
Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse