Copiii din cuplurile de același sex ar putea avea performanțe mai bune decât cei din cuplurile heterosexuale

Rezultatele unui nou studiu ne reamintesc că dragostea și grija sunt ingredientele esențiale pentru bunăstarea și dezvoltarea unui copil, nu orientarea sexuală sau identitatea de gen a părinților. Copiii din cuplurile de același sex ar putea avea performanțe mai bune decât cei din cuplurile heterosexuale.

Cercetătorii au descoperit că micuții crescuți de cupluri de același sex nu doar că se descurcă la fel de bine ca și cei din familiile heterosexuale, ci, în unele cazuri, chiar mai bine. Cercetătorii au analizat date din 16 studii realizate în țări în care relațiile între persoane de același sex sunt legale.

Aceste studii au comparat dezvoltarea copiilor crescuți de părinți heterosexuali cu cea a copiilor crescuți de părinți lesbiene și homosexuali, iar unele studii au inclus și familiile părinților bisexuali, homosexuali și transsexuali.

În unele aspecte, familiile alcătuite din minorități sexuale au prezentat rezultate mai bune decât familiile cu părinți heterosexuali. Cercetătorii au descoperit că, în cea mai mare parte, rezultatele familiale au fost similare între familiile heterosexuale și cele de același sex. Cu toate acestea, au existat cazuri în care familiile de același sex au prezentat rezultate mai bune în anumite privințe, cum ar fi adaptarea psihologică a copiilor și relațiile dintre copii și părinți.

neil-patrick-harris-sotSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Interesant este faptul că grupurile de părinți aparținând minorităților sexuale au prezentat, de asemenea, niveluri mai ridicate de calitate în relațiile dintre părinți și copii, inclusiv o mai mare afectivitate, interacțiune și un comportament de susținere, în comparație cu grupurile de părinți heterosexuali.

În timp ce copiii de vârstă preșcolară crescuți de părinți aparținând minorităților sexuale au avut mai puține probleme psihologice, după cum au raportat chiar părinții, nu a existat nicio diferență semnificativă în ceea ce privește bunăstarea psihologică a copiilor mai mari, de vârstă școlară.

Potrivit Dr. Rachel Farr, expert în familiile cu părinți LGBTQ+ de la Universitatea din Kentucky, mesajul studiului este clar, scrie Bright Side. Orientarea sexuală și identitatea de gen a părinților nu sunt la fel de importante pentru rezultatele și dezvoltarea copiilor ca și calitatea parentingului și a relațiilor familiale. Acest studiu dovedește în continuare că o familie care oferă iubire și sprijin este ceea ce contează cel mai mult atunci când vine vorba de dezvoltarea copilului, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen a părinților.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate