Schimbare pe piața muncii: companiile s-au adaptat la noul context și apelează la video interviuri

Munca remote, limitarea ședințelor extinse, a călătoriilor și găsirea unor alternative viabile care să permită continuarea activităților din cadrul companiilor, ca și până acum, reprezintă realitatea la care trebuie să se adapteze, cel puțin pentru o perioadă, și angajatorii din România.

În acest context, una dintre măsurile la care apelează tot mai mulți recrutori este organizarea video interviurilor de angajare, ca măsură de protecție împotriva virusului COVID-19.

Schimbare pe piața muncii – tot mai multe companii s-au adaptat la noul context și apelează la video interviuri, ca alternativă la interviurile tradiționale, față în față

„În acest moment, clienții noștri au posibilitatea de a ține interviuri video de angajare cu candidații, astfel încât să fie respectate toate măsurile de prevenție și protecție împotriva coronavirsului.

Toată lumea este conștientă că trebuie să acționăm calm, dar foarte responsabil în această perioadă, de aceea astfel de soluții alternative trebuie găsite în timp real.

Ne așteptăm ca angajatorii să îl folosească, de acum, cu preponderență. Și pentru candidați este un impuls.

Au mai mult curaj să aplice și participă la interviuri mai relaxați.

Inclusiv noi, în eJobs, am început să îl folosim pentru că este foarte util și ne ajută să salvăm timp”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Aceasta este doar una dintre măsurile pe care le-au luat companiile. O creștere la fel de importantă a fost înregistrată și în ceea ce privește implementarea sistemului de muncă la domiciliu. 

Aproximativ 25% dintre companii au trimis angajații să lucreze de acasă și au introdus măsuri clare pentru a reduce sau chiar a elimina riscul unor posibile îmbolnăviri.

„Lucrurile se schimbă de la o zi la alta, asta este cert, însă business-urile trebuie să rămână în picioare, așa că toată lumea se gândește la soluții dinamice, astfel încât activitatea de zi cu zi să aibă cât mai puțin de suferit.

Pentru noi, asta înseamnă timpi de reacție foarte scurți, soluții implementate imediat și de care să poată beneficia oricare dintre cei peste 9.000 de clienți activi pe care îi avem”, mai spune Bogdan Badea.

Video interviul este o funcționalitate care poate fi accesată, gratuit, din contul de client al companiilor active pe eJobs.ro.

Interviurile sunt programate de comun acord cu candidații, ambele părți primind, pe e-mail, un link ce trebuie accesat în ziua și la ora stabilite.

Mecanismul este foarte intuitiv și ușor de folosit atât pentru recrutori, cât și pentru cei care își caută un loc de muncă.

În momentul de față, aproximativ 27.000 de joburi sunt disponibile pe eJobs.ro.

***

Despre eJobs

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparține companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția.

eJobs.ro le oferă clienților săi cea mai relevantă bază de date de candidați, pe care o pune la dispoziție prin metode eficiente, utilizând canale de media personale și cunoștințe avansate de Performance Marketing și campanii de Employer Branding, precum și tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare.

eJobs.ro are un număr de peste 4 milioane de CV-uri, mai mult de 2 milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic și o bază de fani de peste 300.000 pe Facebook.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Studiu Universum Global și eJobs: Google, Porsche, Amazon, Regina Maria, Enel și Mercedes Benz conduc topul celor mai doriți angajatori din România

Majoritatea participanților la cel mai recent survey eJobs crede că salariul corect pe care l-ar merita este de maximum 3.000 de lei

Studiu eJobs: Românii vor să-și schimbe jobul până la finalul anului – 5 din 10 au aplicat pentru un nou loc de muncă în ultima lună

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cariera