Compania farmaceutică Pfizer începe să testeze vaccinul anti-Covid-19 pe copii mici

Pfizer a declarat joi că a început testarea vaccinului Covid-19 la copii mici, un pas cheie către extinderea eforturilor de vaccinare.

Cercetătorii au administrat primele doze de vaccin copiilor înscriși în studiu, care evaluează administrarea serului la copii de la șase luni la 11 ani. Pfizer se așteaptă la rezultate inițiale până la sfârșitul anului.

Vaccinul, dezvoltat de Pfizer împreună cu BioNTech, este autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste. Pfizer începuse mai devreme testarea vaccinului la copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Copiii par să aibă un risc mai mic de a contracta coronavirusul decât adulții. Când sunt infectați, pot prezenta simptome mai ușoare, deși unii se îmbolnăvesc grav și pot răspândi virusul. Copiii reprezintă aproximativ 13% din cazurile de Covid-19 din SUA, potrivit Academiei Americane de Pediatrie.

Pentru prima fază a studiului, compania va identifica nivelul de dozare preferat pentru trei grupe de vârstă – între 6 luni și 2 ani, 2 și 5 și de la 5 la 11 ani. Copiii vor începe prin a primi o doză de 10 micrograme de vaccin înainte de a trece progresiv la doze mai mari, a spus Pfizer. Participanții au, de asemenea, opțiunea de a lua doze de 3 micrograme. Vaccinul Covid pentru adulți necesită două doze care conțin 30 micrograme pe doză.

Cercetătorii vor evalua apoi siguranța și eficacitatea nivelurilor de doze selectate în următoarea fază a studiului, participanții fiind selectați aleatoriu pentru a primi vaccinul sau placebo, a spus compania. După o monitorizare de șase luni, copiii care au primit placebo vor avea ocazia să primească vaccinul, a spus acesta.

„Pfizer are o vastă experiență în avansarea studiilor clinice de vaccinuri la copii și sugari și se angajează să îmbunătățească sănătatea și bunăstarea copiilor prin studii clinice bine gândite', a declarat compania într-un comunicat.

Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei, spun oficialii din sănătatea publică și experții în boli infecțioase. Este puțin probabil ca SUA să atingă imunitate totală sau suficient de mulți oameni dintr-o anumită comunitate au anticorpi până când copiii nu pot fi vaccinați. Potrivit datelor guvernamentale, copiii reprezintă aproximativ 20% din populația SUA.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri