Coafura care poate declanșa o boală gravă. Poate cauza convulsii și pierderea cunoștinței!

Coafura care poate declanșa o boală gravă

Pare greu de crezut, dar da, chiar există o coafură care poate declanșa o boală gravă. Se manifestă prin pierderea cunoștinței, convulsii sau amețeli puternice.

O femeie a trecut prin clipe mai puțin plăcute în timp ce îi prindea părul fiicei ei. Micuței i s-a făcut rău imediat, iar femeia a tras o sperietură puternică, ulterior aflând că este vorba despre o afecțiune întâlnită destul de rar și care afectează un număr mic de persoane.

Coafura care poate declanșa o boală gravă. Poate cauza convulsii și pierderea cunoștinței!

Părul prins în partea de sus a capului, indiferent că este vorba despre o coadă simplă sau un coc, reprezintă coafura care poate cauza probleme serioase de sănătate. O femeie din Tennessee a aflat de existența acestei boli într-o dimineață, în timp ce își pregătea fiica pentru mersul la biserică. Micuța s-a albit la față, a început să tremure, să se simtă foarte rău, pupilele i s-au dilatat, buzele au căpătat o nuanță albăstruie.

“Nu mai răspundea și nu se mai mișca. Am țipat după soțul meu, spunându-i să vină în baie. El i-a luat pulsul. Probabil că a fost cel mai înspăimântător lucru pe care l-am trăit vreodată.”, a povestit femeia, potrivit people.com.

După acest episod, fetița a început să își revină și să vorbească. Părinții au mers de urgență cu micuța la spital, însă analizele nu arătau că ceva ar fi în neregulă la nivelul organismului. Ulterior, medicii au descoperit că este vorba despre o boala care se declanșează în momentul în care este pusă presiune la nivelul scalpului. Nervul vag este stimulat, iar pentru că acesta afectează în mod direct creierul, inima, ficatul și o mulțime de organe importante, apar stările de rău.

“Pieptănatul, încrețirea părului, realizarea împletiturilor sau uscarea părului pot stimula nervii de la nivelul scalpului, cauzând apariția convulsiilor în cazul copiilor. Medicii au spus că văd între 1 și 5 cazuri pe an.”, a spus femeia.

Se pare că afecțiunea apare în general în cazul copiilor, iar specialiștii îi sfătuiesc pe părinți să se asigure că înainte de a le prinde părul acestora, cei mici stau jos, sunt hidratați corespunzător și au mâncat suficient.

Foto: 123rf.com

Citește și:

CINCI analize importante pe care trebuie să le faci… MÂINE!!!

Planta care poate rezolva problema sforăitului. Trebuie să o ai în casă!

S-a aflat ce ucide bacteria E. Coli, cea de care organismul uman scapă cel mai greu

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate