Clinica REMEDIS aduce in Romania cele mai performante aparate pentru investigatii imagistice avansate

Clinica REMEDIS aduce in Romania cele mai performante aparate pentru investigatii imagistice avansate
Uncategorized

Performanta aparatelor este inca o noutate, fiind printre primele astfel de sisteme instalate in Europa.

Centrul este o investitie comuna realizata de antreprenorul roman Octavian Netcu si grupul englez The GADAGroup. Ca si centru de referinta Philips la nivel regional european, REMEDIS doreste sustinerea excelentei in expertiza actului medical de diagnosticare imagistica avansata, maximizarea utilizarii echipamentelor de ultima generatie, testarea ultimelor tehnici si programe software, si imbunatatirea calitatii examinarilor imagistice.

Centrul este specializat exclusiv in diagnostic imagistic si va efectua investigatii de radiologie si medicina nucleara. Pacientii ajung la REMEDIS la recomandarea medicilor specialisti si prin colaborarea cu spitalele publice si private din Bucuresti, care doresc sa aibe acces la tehnologii avansate de diagnostic.

Investigatiile imagistice avansate se adreseaza in principal pacientilor care sufera de afectiuni cardio-vasculare, neurologice, oncologice si ale sistemului digestiv, respirator si musculo-skeletal.

Acestea sunt realizate de aparate ce le recomanda ca fiind cele mai performante din Romania: Philips Achieva 3.0T TX – cel mai avansat sistem de rezonanta magnetica 3.0T, Philips MX 16 slice – computer tomograf multislice ce foloseste tehnici performante pentru reducerea dozei de radiatie, pastrand in acelasi timp calitatea imaginilor.

Costul unei examinari depinde de zona investigata si de complexitatea procedurii, fiind posibile peste 60 de investigatii prin rezonanta magnetica si peste 40 de investigatii prin tomografie computerizata.

Din 2011, REMEDIS intentioneaza sa isi extinda activitatea prin achizitionarea unui echipament PET/CT, centrul avand deja infrastructura necesara instalarii unui astfel de sistem si a echipamentelor specifice utilizarii acestuia.

PET/CT-ul este tehnologia ce combina investigatia radiologica cu cea de medicina nucleara si este o tehnica de imagistica unica, cu aplicatii in detectarea din timp si in urmarirea afectiunilor canceroase.

Investitia a fost realizata cu deosebita atentie pentru calitate si pentru design-ul functional si arhitectural, iar pana in momentul de fata se ridica la aproximativ 3 milioane de Euro, facand din acest centru unul dintre cele mai avansate din Romania.

Nivelul de performanta al aparatelor precum si specializarea continua a medicilor practicieni au creat premisele unei stranse colaborari cu cele mai importante institutii de sanatate publica ale capitalei. De asemenea, centrul este situat in zona centrala a Bucurestiului, in incinta renumitului Spital Universitar de Urgenta Militar Central “Carol Davila” , facilitind astfel accesul pacientilor.

“In prezent, sistemul medical si cel universitar cu finantare publica nu au resursele materiale necesare pentru a avea acces la cele mai avansate echipamente si tehnici de diagnostic, iar pregatirea si specializarea medicilor este afectata de subfinantarea cronica a acestor domenii.

Ca parte a unui grup international, cu peste 30 de ani de experienta in sectorul academic medical si in parteneriat cu Philips, am initiat acest centru pilot pe modelul existent in statele cu sisteme medicale si educationale de inalt nivel, in care firme private cu experienta in sectorul medical si producatori de prestigiu se implica in dezvoltarea serviciilor medicale, dar si in pregatirea si educarea noi generatii de specialisti.”a declarat Octavian Netcu, Country Manager Gada Group Romania.

REMEDIS porneste la drum impreuna cu o echipa medicala de elita condusa de medici primari si specialisti radiologi, personalitati medicale si academice cu experienta si recunoastere in tara si strainatate: Prof. Dr. Ioan Codorean, Coordonator Academic REMEDIS, Presedintele Societatii Romane de Medicina Nucleara si Presedintele Societatii Romane de Rezonanta Magnetica, Dr. Tudor Ciprut Coordonator Medical REMEDIS, Dr. Dragos Cuzino – Medic primar radiolog.

“REMEDIS se va implica impreuna cu cadrele didactice ale Universitatilor de profil din Romania in organizarea de cursuri de instruire ale medicilor rezidenti, in cursurile de competente specializate, precum si in aplicatii avansate clinice pentru medicii radiologi, imagisti si de medicina nucleara din Romania.”, a declarat Prof. Dr. Ioan Codorean, Coordonator Academic REMEDIS.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din