Citeste-ti sanatatea in iris

Citeste-ti sanatatea in iris

Curiozitatea m-a impins sa experimentez o consultatie iridologica si acuratetea u­­­nui diagnostic pus cu ajutorul acestei metode neconventionale. Astfel, am ajuns la cabinetul unui iridolog. Mi-am fixat barbia pe dispozitivul special pentru fotografiere digitala, intre reperele indicate de medic, si am privit direct in cercul de lumini – asa, cam ca la oculist. Unu, doi, trei: un clic la ochiul drept, apoi inca unul la ochiul stang. Apoi mi-am vazut ochii mariti de cateva sute de ori pe ecranul monitorului si… mi-am aflat problemele de sanatate.

Fara dureri, iradieri si absolut neinvaziv. Incredibil, dar adevarat! Suferinte mari si mici stateau inscrise in cercul minuscul al irisului. Am aflat despre predispozitiile mele genetice, dar si despre afectiunile aparute ulterior, din cauza stilului de viata nesanatos. Apoi am primit o schema de tratament la fel de neconventionala, dar asta este alta poveste…

Specialistii despre iridologie
Dr. Andreea Dragomirescu este medic de familie, cu competente de apifitoterapie, pasionata de terapii si metode de investigare alternative. A studiat iridologia la Timisoara, apoi s-a specializat in domeniu cu un iridolog ceh, Frank Navratil.

„Iridologia este o modalitatate de apreciere generala a starii de sanatate a organismului prin interpretarea imaginii irisului. Principiul e stravechi, acelasi care sta la baza tuturor terapiilor neconventionale, acela al reflectarii partii in tot si a totului in parte. Mai exact, intreg organismul se reflecta in anumite parti ale sale – pe suprafata pielii, pe talpi, la nivelul pavilioanelor urechii, limbii, foselor nazale etc. Iridologia este o stiinta straveche, exista dovezi ale folosirii ei in Egiptul Antic.

In vremurile moderne, a fost dezvoltata de un medic maghiar, Ignaty von Pecyelz, despre care se spune ca, pe vremea cand era copil, a prins o bufnita, careia i-a rupt din greseala un picior. A observat ca, in urma fracturii, pe irisul bufnitei a aparut un mic semn, care s-a redus foarte mult pe masura ce piciorul s-a vindecat. Devenit medic, el a studiat fenomenul si a elaborat o tehnica a iridologiei moderne“.

Amprenta irisului vs amprenta digitala
Dr. Andreea Dragomirescu: „Interesul pentru iridologia contemporana a aparut cu o observatie uluitoare: amprenta irisului este cam de 10 ori mai exacta decat amprenta digitala! Drept pentru care, cele mai moderne sisteme de scanare si identificare a persoanelor au la baza citirea fotografiei irisului.

Specialistii rusi au mai observat ca, dupa zeci si sute de re­cu­noas­teri ale amprentei irisului, la un moment dat, in anumite cazuri, sistemul dadea eroare… si au aflat de ce: in timp, irisul se modifica! Studiul acestor modificari a devenit iridologia moderna. Scoli de iridologie se afla peste tot in lume, dar cele mai avansate sunt in Rusia, Italia, Germania, Austria si Statele Unite. La noi, au fost organizate cursuri de iridologie (o singura data) la Arad“.
 

 

Cum se realizeaza investigatia.
Practic, ea se face prin studiul irisului. Daca la inceput se facea prin observare directa, cu ajutorul lupei, astazi mijloacele au evoluat mult, folosind tehnica fotografierii digitale, sub o sursa de iluminare. Ideea de baza este obtinerea unei imagini marite, cat mai clare, a irisului. Aceasta se suprapune apoi peste o harta standard, elaborata pe seama a mii si mii de observatii practice, cu ajutorul careia se pot depista zonele vulnerabile.

Partea stanga a corpului se reflecta in irisul stang, iar partea dreapta in irisul drept. Organele pereche – in ambele irisuri, caz in care o indicatie aparuta in ambele irisuri intareste prezumptia de boala. Iridologul isi face astfel o imagine asupra starii generale de vitalitate a organismului, vulnerabilitatile mos­te­nite de la parinti, primele zone care au tendinta de a se imbolnavi, nivelul de incarcare a organismului cu toxine, starea sistemului digestiv si a altor functii, aparate, organe etc.

El trebuie intotdeauna corelat cu datele obtinute de la pacient si alte investigatii. Iridologia este uneori privita ca ceva exotic, de la care se asteapta miracole. Acestor pacienti, dr. Andreea Dragomirescu le spune ca iridologia este o metoda excelenta de apreciere a starii de sanatate, neinvaziva si utila mai ales in preventie.

Limbajul irisului
Gradul de acuratete al diagnosticului depinde, evident, de experienta medicului. Cu titlu informativ, aflam ca fiecare organ si functia lui aferenta se afla reprezentate intr-o anumita zona din iris. Exista mai multe harti standard, in functie de scoala de iridologie si specialistul care a elaborat-o. Dar, ca principiu, ele se aseamana foarte mult. In general, organele situate in partea de sus a corpului (creier, tiroida) se afla localizate in partea superioara a irisului in timp ce organele din jumatatea inferioara (rinichi) se afla in jumatatea inferioara a irisului.

Culoarea ochilor este si ea o indicatie de diagnostic in iridologie: persoanele cu ochi albastri au un risc mai mare de afectiuni respiratorii si reumatice, o tendinta catre congestie limfatica. Persoanele cu ochi caprui sunt predispuse la probleme cardiovasculare si digestive.

Semne speciale
: Norisorii albiciosi din iris indica o congestie limfatica, portiunile alb-galbui desemneaza afectiuni cronice, iar cele brun inchis pot fi martore ale unei intoxicari excesive a ficatului, atunci cand pacientul a fost expus unei substante toxice sau a urmat vreme indelungata un tratament alopat agresiv. Uneori, ele pot aparea pe irisul bebelusului sa­­natos, daca mama a urmat un tratament in timpul sarcinii. Un avantaj evident al acestei metode de diagnosticare este acela ca iti da sansa de a cunoaste potentiala problema inainte ca aceasta sa se instaleze si sa iei masuri impotriva ei.

Andreea Dragomirescu (Clinica Raphael Medica) este medic de familie, cu competente in apifitoterapie, pasionata de terapii si metode neconventionale de investigare, cu studii si o experienta practica solida in domeniul iridologiei.

Iridologia, de ajutor in preventie
Dar, daca stim de ce si cum suferim, de ce mai avem nevoie de iridologie? Dr. Andreea Dragomirescu: „De multe ori, simptomul aparut poate fi doar un semn in spatele caruia se ascund probleme mai grave. De exemplu, racelile repetate pot fi simptomul unei incarcari excesive cu toxine.

In plus, in iris se pot vedea si celelalte predispozitii pentru afectiuni care nu au aparut inca: dermatologice, digestive, imunitare, metabolice. Poti vedea vulnerabilitati nestiute de pacient si poti sa-i indici schimbarile pe care trebuie sa le faca in modul de viata“.
 

 

Mihaela Doina Radulescu, hartile prezentate au fost elaborate de iridologul ceh Frank Navratil.
Foto: Shutterstock, arhiva personala.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Tratamente naturiste