Cine sunt fiicele Regelui Mihai

fiicele Regelui MihaiSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 7

Fiicele Regelui Mihai sunt ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României, ASR Principesa Elena a României, Irina Walker, ASR Principesa Sofia a României și ASR Principesa Maria a României.

Iată, în cele ce urmează, mai multe informații despre fiicele Regelui Mihai.

Alteţa Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta

Principesa Margareta este cea mai mare dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai I. S-a născut pe 26 martie 1949, la Lausanne. În anul 1997, prin abrogarea Legii salice și adoptarea Legii primogeniturii cognatice de către rege, Principesa Margareta este numită succesoare la conducerea Casei Regale. 10 ani mai târziu, la sfârșitul anului 2007, este desemnată moștenitoare a tronului, primind titlurile de „Principesă Moștenitoare a României' și de „Custode al Coroanei României.

Principesa Margareta a studiat la Universitatea din Edinburgh, în timpul studenției având o relație cu Gordon Brown, la acea vreme liderul Partidului Laburist Britanic.

În 1996, se căsătorește, la Lausanne, cu Radu Duda, care, în 1999, primește titulatura de “Principe de Hohenzollern-Veringen”, iar în 2007 devine ASR Principe al României. Cei doi nu au moștenitori.

Citeste si Prima reacție a lui Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, imediat după moartea Majestății Sale

Alteța Sa Regală Principesa Elena a României

Principesa Elena a României este cea de-a doua fiică a Majestății Sale Regele Mihai I. S-a născut pe 15 noiembrie 1950, la Lausanne, și a fost căsătorită de două ori. Primul său soț a fost medicul Leslie Medforth-Mills, cu care are are doi copii, pe fostul Principe Nicolae și pe Elisabeta Karina de Roumanie. Cel de-al doilea soț al Principesei Elena a fost Excelența Sa Alexander Nixon.

În anul 2010, Medforth-Mills primește titlul de Alteță Regală, titlu ce i-a fost retras de Regele Mihai în anul 2015 din motive încă incerte.

Vezi si Cum arăta Regele Mihai în tinerețe? Fotografii de colecție

Irina Walker, exclusă din Casa regală după ce a provocat un scandal de proporții

Irina Walker a văzut lumina zilei pe 28 februarie 1953, tot la Lausanne. Inițial, era a cincea pe linia succesiunii la tronul României, însă, în 2013, în urma unui scandal de proporții în care a fost implicată împreună cu soțul său, şi-a pierdut toate titlurile şi privilegiile.

În 2013, Irina și cel de-al doilea soț al său, John Walker, au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare, judecătorii găsindu-i vinovați de faptul că au organizat lupte ilegale de cocoşi pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, la ferma lor din Oregon. În plus, au fost obligați să-și vândă ferma și să plătească o amendă de 200.000 de dolari.

Irina Walker a fost căsătorită și cu John Kreuger, cu care are doi copii: Michael și Angelica. În urma scandalului ai căror protagoniști au fost mama și tatăl lor vitreg, și cei doi copii au fost excluşi din linia succesiunii.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia

Principesa Sofia s-a născut în Grecia, pe 29 octombrie 1957. A fost pasionată încă din copilărie de fotografie și de pictură. A urmat cursurile Colegiului pentru Arte vizuale din New York, apoi pe cele de Arte Frumoase din cadrul Universității North Carolina şi, în final, cursuri de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington.

În 1998, Sofia s-a căsătorit cu Alain Biarneix, care își inventase un titlu nobiliar și se autotintitulase Michel de Laufenburg. Regele Mihai nu a fost de acord ca fiica sa să se căsătorească cu un impostor, astfel încât, în același an o decade din drepturi. În 2002, mariajul lor se încheie. În 2007, însă, anul în care Casa Regală și-a adoptat noul statut, Principesa Sofia este repusă în drepturi și este inclusă pe poziția a opta a liniei de succesiune la tronul României.

Din căsătoria ASR Principesa Sofia cu Alain Biarneix a rezultat un singur copil, Elisabeta-Maria.

Citeste si Adevărul despre relația dintre Regele Mihai I și Mareșalul Antonescu! Ce a făcut Majestatea sa pentru istoria țării noastre

Alteța Sa Regală Principesa Maria

ASR Principesa Maria este cea mai mică dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai I. S-a născut pe 13 iulie 1964, la Copenhaga. Și-a făcut studiile în Elveția, dar în cea mai mare parte a timpului a locuit în Statele Unite ale Americii.

Între 1995 și 2003, a fost căsătorită cu Casimir Mystkowski, un polonez romano-catolic. Religia soțului său a fost motivul pentru care Principesa Maria a fost decăzută din drepturi și scoasă din linia de succesiune la tron. Cei doi nu au avut copii.

Printr-un comunicat al Casei Regale a României din ianuarie 2015, s-a anunțat mutarea definitivă în România a Principesei Maria. Aceasta era, astfel, cel de-al treilea membru al Familiei Regale care se muta în România, după Principesa Moștenitoare Margareta și fostul Principe Nicolae. Principesa Maria a preluat ulterior o parte din sarcinile Casei Regale.

Sursa foto: pagina de facebook a Casei Regale a României

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete