Cine este Elena Matei, „mica războinică” de la Chefi la cuțite

Elena Matei

Dacă urmărești Chefi la cuțite, cu siguranță ai remarcat-o pe Elena Matei, din echipa Furculițelor, a lui Chef Sorin Bontea. La 22 de ani, aceasta i-a impresionat pe cei trei chefi încă din preselecții și continuă să fie un rival important pentru ceilalți concurenți. 

Nu vă lăsați înselați de aparențe! În ciuda aspectului filiform, Elena Matei este una dintre cele mai puternice concurente din această ediție a emisiunii Chefi la cuțite. Aceasta i-a impresionat pe cei trei bucătari cu desertul pregătit special pentru preselecții. Însă surprizele din partea ei au continuat să apară. Fiecare probă și duel eliminatoriu au făcut-o mai vizibilă în fața celorlalți, atrăgând laudele chefilor. „Elena chiar știe să dea gust mâncării', a spus Florin Dumitrescu, într-una din probele cu eliminare. Iar Cătălin Scărlătescu a mărturisit că dacă ar putea, ar lua-o în echipa lui.

Elena Matei, bucătar la 22 de ani

Gătitul și gastronomia au intrat în viața Elenei din nevoie. Cu mama plecată în străinătate și cu tatăl alături, Elena și-a dorit să învețe să gătească. Se întâmpla la 11 ani, iar primul fel de mâncare gătit a fost o… ciorbă. „N-a ieșit ce trebuia (…) dar apoi am început să mă uit la televizor, la anumite emisiuni, să-mi cumpăr reviste care oferea anumite ustensile și așa am ajuns să gătesc'.

După pierderea tatălui ei, într-un accident de motocicletă, la 18 ani, s-a angajat ca ospătar. Iar la momentul potrivit, a obținut un loc de bucătar într-un restaurant din Ploiești, unde locuieșteElena Matei. „Îmi doresc să întrec bărbații în bucătărie. De fapt, nu să-i întrec pe ei, să întrec această idee, că femeile nu pot, că nu fac față. Cred că doar n-au întâlnit femeile care trebuie', spunea tânăra înainte de preselecții.

Lucrul sub presiune, respectarea indicațiilor și creativitatea și, nu în ultimul rând, talentul de a da cel mai bun gust mâncării pe care o pregătește sunt atuurile blondei. Ca un 'mic diavol tasmanian', cum au numit-o colegii, aceasta pare de neoprit când vine vorba despre competiție. Chiar dacă asta înseamnă și că trebuie să intre în conflict cu cei cu care se află în concurs. „Mie nu-mi este teamă de competiție, nu-mi este teamă de nimeni. Mă gândesc că eu sunt cea mai bună. Am o gândire de învingător', spunea Elena înainte de începerea emisiunii.

Foto: PR

Citește și: Gina Pistol pleacă de la Antena 1?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete