Cine este Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiu

Dumitru Prunariu este singurul român care a zburat în spațiu. Acesta a fost invitat la emisiunea de la Kanal D, „40 de întrebări cu Denise Rifai'.

Dumitru Prunariu (Dumitru Dorin Prunariu) vine duminică la 40 de întrebări cu Denise Rifai', emisiune difuzată de la ora 22:30, la Kanal D! De profesie inginer aeronautic, Dumitru Prunariu este singurul astronaut român și un om cu o constelație de povești extraordinare. La 14 mai 1981 a devenit primul român care a zburat în spațiul cosmic, participând la misiunea în cadrul căreia a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Telespectatorii Kanal D vor avea ocazia să afle detalii inedite despre evoluția iesită din comun a lui Dumitru Prunariu, despre pregătirea specifică pentru a călători în spațiu, momentele de cumpănă și satisfacțiile extraordinare pe care le-a trăit de-a lungul timpului.   

Dumitru Prunariu a primit titlul de onoare suprem, erou al Republicii socialiste România, titlul deținut doar de soții Ceaușescu. A ocupat, pe rând, funcția de Ministru Adjunct al Transporturilor, Șef al departamentului Aviației Civile, în guvernul Petre Roman, și Ambasador al României în Federația Rusă, în guvernul Adrian Năstase. De asemenea, Dumitru Prunariu deține și o carieră în aviația militară, în prezent deține gradul de general-locotonent în rezervă. Acesta se numără printre fondatorii Asociației Exploratorilor Spațiului Cosmic, fiind și președintele Agenției Spațiale Române, dar și membru de onoare al Academiei Române.

Dumitru-Prunariu-la-40-de-intrebari-cu-Denise-Rifai-2SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 2

Dumitru Prunariu este căsătorit și are 2 copii și 4 nepoți.

A fost scris în stele să fiți primul cosmonaut român?', V-ați făcut cruce la decolare?',  Se află salvarea omenirii în cosmos?', Suntem pregătiți pentru întâlnirea cu extratereștrii?', De ce se teme pe pământ românul care a înfruntat spațiul cosmic?', Ați fost un ambasador bun la Moscova ?', Ce pensie are singurul cosmonaut român?', Credeți în viața de după moarte?' sunt doar câteva dintre întrebările adresate lui Dumitru Prunariu duminica aceasta, în emisiunea 40 de intrebari cu Denise Rifai', difuzată de la 22:30, la Kanal D!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete