Chirurgia estetica poate schimba un destin?

Uncategorized

In acest caz, este vorba despre o gimnasta careia un detaliu fizic minor (urechile) parea sa-i compromita cariera sportiva.

Andreea Stefanescu s-a nascut la Iasi, pe 13 decembrie 1993: o fetita sanatoasa, vioaie, dar cu niste urechi nefiresc de "vizibile’ – detaliu fizic cu atat mai surprinzator, cu cat nimeni din familie nu-l are.
Andreea a crescut si, in timp, urechile au fost mascate si aproape uitate sub parul lasat lung ori sub tunsori speciale.
La sase ani, pe cand mergea la gradinita, Andreea a fost aleasa in echipa de gimnastica ritmica a clubului Corrado. Antrenorii au intuit potentialul viitoarei campioane si, dupa un an, au selectat-o in lotul national si olimpic.

A urmat o perioada de sacrificii si privatiuni, in care mama si fiica au incercat impreuna sa faca fata unui program dur de munca si viata: dimineata scoala, la pranz drumul lung pana la sala de gimnastica, orele de antrenament zilnic (inclusiv sambata), drumul inapoi spre casa, temele pentru a doua zi.
"Incercam sa depasim toate greutatile", spune mama Andreei.
"Seara, cand ajunge acasa, nu mai mananca, din cauza oboselii. De joaca nici nu poate fi vorba. Isi face lectiile, uneori pana la 10-11 noaptea". Invatatoarea Mioara Mocanu este si unul dintre cei mai importanti sustinatori ai fetitei:
"E un copil foarte serios, talentat si eficient. Nu a venit niciodata la scoala cu tema nescrisa sau neinvatata."

Regimul strict de viata la care e supusa Andreea include o dieta alimentara severa (fara dulciuri, fara sucuri) si prea putine bucurii. Participarea la concursuri, ca membra a Lotului National si Olimpic, i-a adus primele premii si un loc pe podiumul de premiere. Dar aceleasi concursuri au readus in actualitate problema urechilor buclucase. Regulamentul competitional prevede pieptanatura cu coc, care face cu atat mai vizibil defectul si poate fi cauza depunctarii (neoficiale) a concurentei la "imaginea artistica".

Conditia financiara modesta a familiei parea sa distruga orice posibilitate de a remedia defectul. Norocul Andreei poarta numele a doua femei inimoase, dedicate meseriei lor: una este invatatoarea Mioara Mocanu, care a cautat o rezolvare pentru Andreea, scriind revistei Avantaje. Cealalta este Mihaela Leventer, medic dermatolog, care a decis sa o ajute fara pretentia unui onorariu. Interventia a avut loc la Clinica Derma Style din Bucuresti. In cadrul acestei operatii, pavilioanele urechilor au fost pliate normal si usor micsorate. De-acum inainte, nimeni nu-i va mai putea spune ca e "urecheata".

In lungile ore de antrenament, Andreea va sti ca are alaturi oameni care o iubesc si o sustin. Pe podium, nedreptatile provocate de urechile inestetice vor fi doar o amintire, iar premiul – adevarata masura a talentului si efortului ei.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din