Chiril și Metodie, ocrotitorii Europei și părinții culturii

Chiril și Metodie sunt ocrotitorii Europei

Pe 9 mai este sărbătorită Ziua Europei, iar în această zi au loc manifestații în toate țările membre ale Uniunii Europene. Tot în preajma acestei zile sunt sărbătoriți și Sfinții Chiril și Metodie, considerați ocrotitorii Europei.

Ziua de 9 mai celebrată în fiecare stat membru al UE. Această dată a fost stabilită acum 67 ani, mai exact pe 9 mai 1950, atunci când Robert Schuman a rostit un discurs prin care își dorea cooperarea între toate statele aflate pe teritoriul Europei. Astfel, acest moment este considerat unul foarte important în nașterea Uniunii Europene.

Pe lângă aceasta zi importantă, mai există și un alt motiv de sărbătoare. Mai exact, pe data de 11 mai urmează să fie sărbătoriți Sfinții Chiril și Metodie.

Cine sunt Sfinții Chiril și Metodie?

Sfinții Chiril și Metodie s-au născut în secolul al IX-lea și au crescut în Tesalonicul bizantin, ei fiind educați la cel mai înalt nivel. Datorită educației lor, cei doi au fost  invitați în anul 862 să propovăduiască creștinismul pe teritoriul Europei. Pentru că le era foarte greu să comunice cu cei din jur, cei doi au inventat un alfabet, care să le permită să transmită cele mai importante informații. Astfel a luat naștere alfabetul chirilic, denumit după numele lui Chiril. Mai mult, cei doi sfinți au contribuit la traducerea Bibliei, lucru care a permis trecerea la creștinism a popoarelor slave. Având un rol foarte important în dezvoltarea culturii și religiei, în anul 1980, Papa Ioan Paul al II-lea i-a declarat pe Sfinții Chiril și Metodie protectorii Europei, alături de Sfântul Benedict de Nursia, potrivit ziarullumina.ro. Sfinții Chiril și Metodie sunt sărbătoriți de creștinii ortodocși pe data de 11 mai, în timp ce catolicii îi serbează pe 14 februarie.

Foto: crestinortodox.ro

Citește și:

Adevăruri neștiute despre viața clarvăzătoarei Baba Vanga: „50 de ani din viaţă i-au fost furaţi de cei care îi exploatau puterile'

Icoana care îi ajută pe dependeții de alcool și stupefiante să scape de aceste vicii

Descoperire uluitoare la Mormântul lui Hristos! A fost găsit un câmp electromagnetic misterios

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate