Chiftele la cuptor sunt o alternativă mai sănătoasă atunci când nu vrei să consumi preparate prăjite, îmbibate în ulei.
Rețeta de post de chifteluțe pufoase cu legume. Crocante la exterior și moi în interior, pot fi servite că aperitiv sau ca fel principal, dacă le însoțești de o garnitură potrivită, tot de post.
Prăjeala nu este sănătoasă, așa că îți prezentăm o variantă în care poți pregăti chiftelele la cuptor, nu preparate termic în baie de ulei.
Chiftele la cuptor. Cum se pregătesc chifteluțele cu legume la cuptor
Această rețetă poate fi pregătită cu dovlecei sau vinete sau dintr-o combinație de dovlecei și vinete, depinde de preferințe.
Ingrediente:
3 dovlecei medii/ 2 vinete potrivite
2 cartofi
2 morcovi
o jumătate de cană de orez, de preferat brun
1 ceapă mai mare
2-3 linguri de pesmet
1 legătură de pătrunjel
ulei de măsline
3-4 căței de usturoi
sare, piper după gust
Mod de preparare:
Morcovii se dau pe răzătoarea fină și se călesc în tigaie în câteva linguri de ulei, puțină apă și un pic de sare. După 2 minute se adaugă în tigaie și ceapă tocată mărunt. Amestecă din când în când, până când legumele încep să se înmoaie, iar apă a scăzut.
Citește cum se pregătesc chiftelele de legume la cuptor AICI