Ceremonie în memoria lui Helmut Kohl! Unde va fi înmormântat fostul cancelar german

Helmut Josef Michael Kohl s-a născut pe data de 3 aprilie 1930, în localitatea Ludwigshafen din Germania și a murit luna aceasta, pe data de 16 iunie. Moartea sa a marcat o mulțime de oameni pentru că fost un celebru politician german al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), dar și cancelar al Republicii Federale Germania din 1982 până în 1998.

Mandatul său de cancelar a durat 17 ani, cu doi ani mai mult decât cel al lui Konrad Adenauer. Acesta a fost cel mai lung mandat al unui cancelar german de la Otto von Bismarck, conform wikipedia.org. Helmut Kohl este considerat principalul arhitect al Reunificării Germaniei, și împreună cu președintele francez François Mitterrand este considerat de asemenea arhitectul Tratatul de la Maastricht, care a format Uniunea Europeană.

Despre viața și cariera lui Helmut Kohl 

Policianul german Helmut Kohl a fost descris de către președinții americani George W. Bush și Bill Clinton ca fiind „cel mai bun lider european al celei de-a doua jumătăți a secolului 20'.

Helmut Kohl a fost al treilea copil al lui Hans Kohl (1887–1975) și al soției acestuia, Cäcilie (1890–1979). Familia lui a fost romano-catolică și conservatoare. Fratele său mai mare a murit în cel de-Al Doilea Război Mondial ca un tânăr soldat. În ultimele săptămâni ale războiului, Kohl a fost selectat și el, dar din fericire nu a fost implicat în nicio luptă.

În copilărie, Kohl a învățat la Școala Generală Ruprecht și la Gimnaziul Max-Planck. În anul 1946 s-a alăturat partidului nou-înființat CDU. Un an mai târziu, în 1947 s-a numărat între cofondatorii organizației de tineret din Ludwigshafen. După ce a absolvit bacalaureatul în 1950, a început să studieze dreptul în Frankfurt pe Main. În 1951 s-a mutat la Universitatea din Heidelberg, unde s-a specializat în istorie și științe politice. Din anul 1953, Helmut Kohl s-a alăturat filialei CDU din Renania-Palatinat.

Ceremonie în memoria lui Helmut Kohl

Pe data de 1 iulie, sâmbătă, la Strasbourg, Parlamentul European va organiza o ceremonie în memoria fostului cancelar german Helmut Kohl. Evenimentul va avea loc între orele 11:00 – 13:00.

Printre participanții la ceremonie se numără președintele Parlamentului European Antonio Tajani, președintele Consiliului European Donald Tusk, președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, cancelarul Germaniei Angela Merkel, președintele Franței Emmanuel Macron, fost prim-ministru spaniol Felipe González și fostul președinte al Statelor Unite ale Americii Bill Clinton, conform loializare.com. Sicriul cu rămășițele domnului Helmut Kohl va fi acoperit de drapelul Uniunii Europene.

La finalul ceremoniei, sicriul va fi dus în Germania, unde fostul cancelar va fi înmormântat după o slujbă la catedrala din Speyer.

Întreaga ceremonie de la Strasbourg, dar și sosirea invitaților, va fi transmisă în direct prin rețelele EbS+ și Eurovision în intervalul 09:30 – 13:30 (orele vor fi confirmate ulterior).

Pentru a vedea mai multe imagini cu Helmut Kohl, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: Hepta

Mihaela Tudor

Citește și:

Cod portocaliu de vreme rea. Acestea sunt zonele afectate

Incendiu pe Autostrada Soarelui. Traficul a fost deviat între kilometri 105 și 143

Anunț important pentru toți cei care călătoresc cu trenul. Uite ce urmează să se întâmple cu trenurile care circulă în țară 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri