Cercetătorii australieni dezvoltă un vaccin pentru cancerul la sân

În 2018, în România, cancerul de sân ocupa prima poziție cu o pondere a cazurilor noi de 25,1% (9 629 cazuri noi), arată o analiză realizată de Institutul Național de Sănătate Publică.

În Australia, 800 de femei sunt anual diagnosticate cu cancer la sân, iar boala ia viețile a mai mult de 3 000, informează Marie Claire Australia.

Cercetătorii australieni dezvoltă un vaccin pentru cancerul la sân

Un nou vaccin care ar putea stopa recidiva cancerului de sân este dezvoltat în prezent de cercetătorii australieni.

Deși vaccinul nu va putea fi administrat ca măsură preventivă pentru a stopa dezvoltarea inițială a afecțiunii, acesta ar putea opri recidiva.

Dezvoltat de o echipa condusă de Dr. Roberta Mazzieri, profesoară a Universității Queensland, vaccinul va fi testat folosind celulele cancerigene ale pacienților combinate cu medicamente imunoterapeutice cu scopul declanșării unei reacții a sistemului imunitar.

Mai exact, acesta din urmă ar trebui să recunoască și să distrugă celulele cancerigene înainte ca acestea să se poată răspândi în organism.

„Proiectul explorează tipul de informație și cea mai bună cale de a transmite acea informație sistemului imunitar”, a declarat Dr. Mazzieri, potrivit Marie Claire Australia.

Cercetarea este parte a alte 16 noi proiecte ale Fundației Naționale a Cancerului la Sân din Australia, fundație care are ca obiectiv stoparea deceselor provocate de cancerul la sân până în anul 2030.

În ultimul deceniu, în toate țările Uniunii Europene, rata supraviețuirii de cinci ani s-a îmbunătățit în medie de la 79% la 83%, mai arată analiza INSP.

Prognoza privind incidența prin cancer de sân (date raportate de medicul de familie) până în anul 2025 arată tendința de creștere continuă a cazurilor noi de cancer de sân, ajungând la valoarea ratei de 34,6 %ooo locuitori, ceea ce impune o mai mare atenție acordată depistării precoce a acestei boli, se mai arată în analiză.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Cancerul de ovar, unul dintre cele mai agresive cancere ginecologice: „Nu se diagnostichează în stadii incipiente”

Cancerul de pancreas, una dintre cele mai dure maladii

Maria Vorontsova, presupusa fiică a lui Vladimir Putin, a pus bazele unui proiect prin care plănuiește să trateze cancerul prin tehnologii avansate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate