Celine Dion, în vârstă de 54 de ani, a fost diagnosticată cu o „afecțiune neurologică rară”

Celine Dion a anunțat pe contul de Instagram că a fost diagnosticată cu „afecțiune neurologică rară'. Artista suferă de Sindromul Stiff Person (SPS).

În vârstă de 54 de ani, cântăreața a anunțat pe contul de Instagram că își va anula o parte dintre concertele din Europa, inclusiv pe cel din România.

Celine Dion a fost diagnosticată cu Sindromul Stiff Person (SPS), care cauzează spasme musculare incontrolabile. Afecțiunea se caracterizează prin rigiditate progresivă. Sindromul omului înțepenit/rigid sau boala Moersch-Woltman este o tulburare neurologică rară, de etiologie necunoscută, ce se caracterizează prin rigiditate progresivă. Persoanele afectate de această boală rară prezintă contracții musculare progresive, în special în zona musculaturii axiale. Deși nu există un tratament pentru SPS, există tratamente pentru a încetini progresia.

Celine Dion avea lacrimi în ochi când vorbea despre suferința sa, scrie dailymail.co.uk. Ea a spus: „Bună tuturor! Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să vă contactez. Îmi lipsiți atât de mult și abia aștept să fiu pe scenă și să vorbesc cu voi în persoană. După cum știți, am fost întotdeauna o carte deschisă și nu eram pregătită să spun nimic înainte, dar sunt gata acum.

Mă confrunt cu probleme de sănătate de mult timp și mi-a fost foarte greu să fac față provocărilor și să vorbesc prin ce am trecut. Recent, am fost diagnosticat cu o tulburare neurologică foarte rară numită sindromul persoanei rigide, care afectează 1 din un milion de oameni. Deși încă învățăm despre această afecțiune rară, acum știm că acesta este ceea ce a cauzat toate spasmele pe care le-am avut'.

Celine Dion a continuat și a vorbit despre impactul pe care afecțiunea l-a avut asupra ei: „Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi, provocând uneori dificultăți când merg și nepermițându-mi să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum obișnuiam.

Mă doare să vă spun astăzi că asta înseamnă că nu voi fi pregătită să-mi reiau turneul în Europa.

Am o echipă grozavă de medici care lucrează alături de mine pentru a mă ajuta să mă fac mai bine și de copiii mei prețioși care mă susțin și îmi oferă ajutor. Lucrez din greu cu terapeutul meu pentru a-mi recupera puterea și capacitatea de a performa din nou, dar trebuie să recunosc că a fost o luptă. (…) Tot ceea ce știu este să cânt, este ceea ce am făcut toată viața și este ceea ce îmi place să fac cel mai mult'.

Celine Dion și-a anulat concertele din Europa

Din cauza problemelor de sănătate, artista a fost din nou nevoită să își anuleze concertele din Europa. „Îmi lipsiți atât de mult. Mi-e dor să vă văd pe toți… să cânt pentru voi. Întotdeauna dau 100% pentru spectacolele mele, dar starea mea nu îmi permite să fac asta acum.

Pentru a fi din nou cu voi, nu am de ales decât să mă concentrez asupra sănătății mele în acest moment și sper că sunt pe drumul spre recuperare. Vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru urări, dragoste și sprijin pe rețelele mele de socializare. Asta înseamnă foarte mult pentru mine. Aveți grijă de voi. Vă iubesc atât de mult și sper să vă revăd în curând', a mai spus aceasta.

Front Row du défilé de mode Haute-Couture Automne/Hiver 2019/2020 Alexandre Vauthier à ParisSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Spectacolele care au fost anulate urmau să aibă loc la Tel Aviv (Israel), Nicosia (Cipru), Attard (Malta), Atena (Grecia), Carhaix (Franța), Lucca (Italia), Nyon (Elveția) și București. 

FOTO:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete