Cele trei simptome ale variantei Omicron care sunt DIFERITE de alte tulpini

De-a lungul pandemiei de coronavirus, cu toții ne-am familiarizat cu cele trei semne principale de infecție. Dar experții au avertizat că acestea ar putea fi diferite în varianta Omicron care și-a făcut apariția în mai multe state în ultima săptămână.

Până în prezent, 42 de cazuri ale acestei variante au fost detectate în Marea Britanie, iar doctorul Jenny Harries, directorul executiv al UKHSA, a declarat că este „foarte probabil' să apară mai multe cazuri de infecție cu tulpin Omicron.

Recomandarea specialiștilor este izolarea timp de zece zile, chiar dacă te-ai vaccinat, dacă ai intrat în contact direct cu cineva infectat. Cu toate acestea, experții au spus că Omicron ar putea fi greu de detectat, deoarece ar putea să nu fie la fel de evident ca tulpinile anterioare.

În continuare, tusea persistentă, febra și pierderea gustului și a mirosului sunt simptomele cheie ale Covid-19. Profesorul Tim Spector, de la Kings College din Londra și șeful aplicației ZOE Symptom Tracker, a cerut de mult ca lista oficială de simptome să fie actualizată, deoarece a spus că Covid se prezintă acum ca simptome asemănătoare răcelii.

Datele din aplicație afirmă că persoanele care au fost testate pozitiv acum raportează cel mai frecvent o durere de cap, secreții nazale, dureri în gât și strănut.

Cele trei simptome ale variantei Omicron care sunt DIFERITE de alte tulpini

Medicul care a tras primul semnal de alarmă despre Omicron a spus că a făcut presiuni pentru testarea unei noi tulpini, după ce tinerii veniți la clinică nu aveau semnele clasice de Covid.

Dr. Angelique Coetzee , un medic privat și președinte al Asociației Medicale din Africa de Sud, sugerează că principalele simptome ale Omicron sunt oboseală, dureri de corp, durere de cap. Dr. Coetzee a descris un „caz foarte interesant' al unei fetițe de șase ani care avea „o temperatură și o frecvență a pulsului foarte mare', totuși acesta este doar un caz izolat.

Clinicianul, care face parte și din Comitetul consultativ ministerial pentru vaccinuri, a declarat pentru Reuters că, spre deosebire de Delta dominantă, pacienții nu au raportat până acum pierderea mirosului sau a gustului, scrie The Sun. Este important în această perioadă dacă o persoană crede că are Covid-19 să se izoleze și să se testeze.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri