Cele patru categorii cu cel mai mare risc de infectare cu variola maimuțelor

Numărul de cazuri de infecții cu variola maimuțelor este în creștere pe tot globul, urmând să fie identificate mai multe în zilele următoare.

Focarul de variolă a maimuțelor, care acoperă acum aproximativ 20 de țări, îi încurcă pe liderii din domeniul sănătății. Este endemic în Africa de Vest și Centrală, dar extrem de rar în alte părți.

Cu toate acestea, între 100 și 200 de cazuri confirmate și suspecte au fost detectate în ultimele săptămâni în întreaga lume.

Semnele cheie care trebuie urmărite includ febră și dureri de cap, dar oficialii au avertizat că unele grupuri sunt mai expuse riscului decât altele atunci când vine vorba de îmbolnăvire.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că oricine are un contact fizic apropiat cu cineva care are simptome de variola maimuțelor sau cu un animal infectat prezintă cel mai mare risc de infecție, scrie The Sun.

Ghidul oficial afirmă că există patru grupuri principale expuse riscului:

  • Nou-născuți
  • Copii
  • Persoanele imunocompromise
  • Personalul din sănătate

Medicii au explicat că nou-născuții sunt expuși riscului, la fel ca și în cazul altor boli, din cauza faptului că sistemul lor imunitar nu a fost încă complet format, ceea ce înseamnă că sunt mai susceptibili la infecție.

„Nou-născuții, copiii și persoanele cu deficiențe imune subiacente pot fi expuse riscului de simptome mai grave și de deces din cauza variolei maimuțelor. Personalul din domeniul sănătății este, de asemenea, expus unui risc mai mare din cauza expunerii mai lungi la virus', au precizat specialiștii.

Cei care sunt vaccinați împotriva variolei sunt probabil să aibă o anumită protecție împotriva infecției cu variola maimuțelor.

În prezent, persoanelor care au fost în contact cu cei infectați li se administrează vaccinul ca măsură de precauție.

„Este puțin probabil ca persoanele mai tinere să fi fost vaccinate împotriva variolei, deoarece vaccinarea împotriva variolei s-a oprit în întreaga lume, după ce variola a devenit prima boală umană care a fost eradicată în 1980.

Chiar dacă oamenii care au fost vaccinați împotriva variolei vor avea o anumită protecție împotriva variolei maimuțelor, ei trebuie, de asemenea, să ia măsuri de precauție pentru a se proteja pe ei înșiși și pe alții', au declarat experții OMS, potrivit sursei citată.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri